Horeca

Horeca

Een terrasuitbreiding op zich is geen evenement. Als de horecaondernemer op het terras activiteiten organiseert, bijvoorbeeld live muziek of een DJ, moet deze een vergunning voor een A-evenement aanvragen. Verkoop van dranken en eetwaren vanaf terrassen aan publiek op de openbare weg is niet toegestaan. Wel mag er vanuit een buitentap op het terras aan bezoekers van het terras worden geschonken en/of voedsel worden bereid voor bezoekers op het terras.
U mag buiten tijdens een evenement uitsluitend gebruik maken van "plastic" glazen of kartonnen bekers. De gemeente Dordrecht moedigt aan zoveel mogelijk herbruikbare of milieuvriendelijke disposables te gebruiken. Binnen Respect voor Dordt is hier ook aandacht voor.
Het is alleen toegestaan voorverpakte alcoholhoudende mixen te verkopen of aanwezig te hebben. Ter plaatse gemixte alcoholhoudende dranken worden aangemerkt als sterk alcoholhoudende drank en zijn niet toegestaan.
Als op het evenemententerrein zwak-alcoholische drank wordt geschonken, moet hiervoor een ontheffing worden aangevraagd van artikel 35 van de Drank- en Horecawet. Deze kan max. voor 12 aaneengesloten dagen worden aangevraagd. In het draaiboek geef je aan dat je een Ontheffing voor het Schenken van Zwak-alcoholische dranken wenst.

In het aanmeldingsformulier dat je moet invullen voor de vergunningaanvraag worden de vragen op dit gebied automatisch aan je voorgelegd. Je dient ze volledig in te vullen. Is dit niet het geval dan wordt de ontheffing niet verleend.
Wanneer er met bederfelijke eet- en drinkwaren wordt gewerkt is het voor horecaondernemers wettelijk verplicht dat ze volgens de regels van de Hygiënecode HACCP werken. Hier kan tijdens een evenement controle op plaatsvinden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Neemt in je draaiboek alle locaties op waar je eten en/of drank wilt verkopen. Worden er etenswaren tijdens het evenement bereid, dan moet je aangeven hoe deze (stroom, gas, barbecue etc). worden bereid. Op de plattegrond teken je iedere locatie in en je geeft daarbij aan of het om stroom, gas etc. gaat. De wijze van bereiden beïnvloedt de plek waar een kraam of wagen kan staan. Neem voor deze informatie contact op met het Evenementenbureau.