Binnenstad Marketing

Dordrecht Marketing & Partners heeft ook als taak de binnenstad van Dordrecht te positioneren als centrum van de regio. Het doel is om bewoners van de Drechtsteden te informeren  over de mogelijkheden in de binnenstad op het gebied van winkelen, uitgaan en cultuur.

In samenwerking met de ondernemers in de binnenstad (POBD) worden veel campagnes ontwikkeld en samenwerking. Bent u ondernemer in de binnenstad dan kunt u contact opnemen met Remco Gravenhorst, kwartiermaker POBD. 

Belangrijkste elementen

Één van de belangrijkste elementen hierin vormt het Dordrecht Maggezien, een magazine van Dordrecht Marketing& Partners waarin al deze facetten van de stad aan bod komen.
Daarnaast werkt Dordrecht Marketing & Partners samen met de gemeente Dordrecht aan het beter ontsluiten van de binnenstad. Denk hierbij aan betere bewegwijzering en aankleding van de binnenstad, zoals citydressing en het “aankleden” van de parkeergarages.
Heel regelmatig zet onze vlogster Vera Britt winkels en andere bedrijven in (binnen)stad in de picture met de serie Dordt Vlogt. Deze vlogs worden gedeeld via de sociale media kanalen en de website indordrecht.nl.
Dordrecht Marketing & Partners verzorgt de website www.indordrecht.nl met een totaaloverzicht van alle winkels en horeca in de binnenstad. De site is geoptimaliseerd voor het gebruik op desktop, tablet en mobiele telefoon.

Een aantal voorbeelden van Binnenstad Marketing

Drukwerk

Drukwerk

Dordrecht Marketing & Partners  verzorgt de uitgave van een handige stadsplattegrond van het centrum van Dordrecht. De toeristische brochure ‘Welkom in Dordrecht’ en brochure ‘De leukste groeps- en bedrijfsuitjes’ worden jaarlijks uitgegeven. Om de twee maanden wordt het Dordrecht Maggezien uitgebracht i.s.m. 078Media B.V. met een overzicht van de leukste evenementen, winkeltips, interviews en hotspots. De folder ‘Smaken van Dordrecht’ geeft een overzicht van de restaurants, eetcafés, lunchrooms en speciaalzaken in het centrum van Dordrecht.

Bekijk het drukwerk

Eigen cadeaubon

Ondersteuning winkeliers

Kleine winkeliers in het centrum worden ondersteund met de digitalisering met een goede websites en hulp bij het opzetten van een webshop. Dordrecht Marketing & Partners regelt  gratis goede fotografie als de winkels nog geen geschikte foto’s hebben. Verder is er een nieuwe lokale cadeaubon opgezet: de Doe Dordrecht Kado. Deze bon geeft lokale ondernemers een steuntje in de rug. Het mooie van de Doe Dordrecht Kado is dat al het geld naar de winkeliers en horeca gaat waar ze worden besteed.
Ook worden in samenwerking met de ondernemers in de binnenstad (POBD) veel campagnes ontwikkeld rondom thema’s als Pasen, Moeder- en Vaderdag en tijdens de Corona lockdowns.

Meer over Doe Dordrecht Kado

Online marketing

De vlogs van Dordt Vlogt komen regelmatig online met tips en opnames van winkels, horeca en andere ondernemers in de binnenstad. De vlogs worden geplaatst op de Facebook en Instagram accounts van Dordrecht Marketing & Partners en op de website indordrecht.nl. De sociale media kanalen worden verder gevuld met leuke actuele posts en aantrekkelijke fotografie van de binnenstad van Dordrecht.

Ga naar Dordt Vlogt

Laatste binnenstad nieuws

Bekijk alle actualiteiten
Binnenstad
19 mei 2022

Promotie koopavond

Vanaf donderdag 19 mei wordt de  koopavond in Dordrecht extra gepromoot. POBD en Dordrecht Marketing & Partners hebben voor de komende periode een campagne opgezet om de koopavond een impuls te...
Binnenstad
12 mei 2022

Sloop parkeergarage en kantoren

Op 27 juni gaat de parkeergarage Veemarkt dicht om te worden gesloopt. Voor bezoekers komen er alternatieven, zoals een pendelbus op zaterdag tussen Weeskinderendijk en centrum. Ook de gebouwen van de...
Binnenstad
05 mei 2022

Derde kans Dordtse Decemberdagen

Drie maal is scheepsrecht. Daar gaan de gemeente, Dordrecht Marketing & Partners en de POBD (ondernemers in de binnenstad) van uit bij de organisatie van de Dordtse Decemberdagen. Na twee edities...