Toeristische Marketing

Toeristische Marketing

Dordrecht Marketing & Partners verzorgt de overkoepelende marketing van de stad middels (inter)nationale campagnes, persontvangsten en ontvangsten van touroperators. Daarnaast zijn wij partner in samenwerkingsverbanden met het Nederlands Bureau voor Toerisme zoals de Gouden Eeuw en Nederland Waterland. Lees hier het Visieplan 2030 van het Nederlands Bureau voor Toerisme.

Dordrecht Marketing & Partners heeft een duidelijke adviesrol richting de VVV aangaande meerjarenplanning, prioriteitenstelling en doelgroepen. Gezamenlijk met de VVV heeft Dordrecht Marketing & Partners de rol om intree Dordrecht nog beter op de kaart te zetten als startpunt voor meer informatie in stad en regio.

Dordrecht Marketing & Partners verzorgt op toeristisch recreatief gebied de evenementenmarketing. Vrijwel alle grote evenementen in de stad worden door Dordrecht Marketing & Partners ondersteund. Het gaat hier met name om campagnevoering in media die door de organisator zelf niet bediend worden.

Onderdelen van andere campagnes, waaronder de promotie van de binnenstad (op het gebied van winkelen en uitgaan) en culturele marketing, dragen ook nadrukkelijk bij aan bezoek en toerisme. Zo wordt maandelijks het Dordrecht Maggezien door Dordrecht Marketing & Partners geproduceerd. Op het gebied van horecapromotie produceert Dordrecht Marketing & Partners de Smaken van Dordrecht brochure.

Voorbeelden van Toeristische Marketing

Dordrecht (her)ontdekken

Najaarscampagne

‘Dordrecht (her)ontdekken’ is het thema voor deze landelijke najaarscampagne. In Dordrecht kun je blijven ontdekken… De stad kent zo veel historie, dat zelfs bewoners telkens weer een nieuw historisch detail opmerken. Het doel van deze campagne is om Dordrecht bij een groot publiek onder de aandacht te brengen als leuke stad voor een dagje uit of een weekendje weg in het najaar.

Najaarscampagne

Dordrecht in bloei

Voorjaarscampagne

In het voorjaar van 2022 werd Dordrecht landelijk onder de aandacht gebracht met de campagne “Dordrecht in bloei”.  De twee doelgroepen waren de ‘Culturele Toerist’  en ‘City Hoppers’ die verleid werden om een leuke citytrip te maken naar Dordrecht. Dordrecht Marketing & Partners heeft hiervoor een mini reisgids, video’s, advertenties voor kranten, instagram en facebook, Pinterest pins, webpagina’s en een blogs samengesteld. Alles hierbij is gericht op de interesses van de specifieke doelgroepen.

Voorjaarscampagne

 

Groepen

Dagtochten Dordrecht

Om een groepsbezoek aan Dordrecht zo eenvoudig mogelijk te maken biedt Dordrecht Marketing & Partners de service van de afdeling Groepsreserveringen aan. Deze gespecialiseerde afdeling verzorgt het hele bezoek van a tot z. De complete dagtochten of losse onderdelen als stadswandelingen, museumbezoek, citygames, lunches en diners worden aangeboden op een aparte website en brochure. Door de directe contacten met touroperators, busmaatschappijen en cruiseschepen wordt er ingespeeld op de behoefte van deze doelgroepen.

Bekijk de website

 

Het laatste toeristisch nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten
In de media
20 maart 2023

Riviercruises komen weer

Kinderdijk verwacht dit jaar rond de negenhonderd riviercruiseschepen. Daarmee is het aantal weer bijna op het niveau van vóór corona, toen ruim achthonderd schepen aanmeerden. Ook in Dordrecht komt het cruisetoerisme...
In de media
27 februari 2023

Dordrecht als tip op HLN.Be

De website Het Laatste Nieuws (HLN.be) van onze zuiderburen België is een goedbezochte nieuws website. De sociale media accounts hebben een groot bereik met 199.000 volgers op Instagram en 995.000 op...
In de media
23 februari 2023

Dordrecht op Holland.com

De website Holland.com is dè website voor bezoekers uit het buitenland die zich willen oriënteren voorafgaand of tijdens hun bezoek aan Nederland. De website wordt beheerd door het Nederlands Bureau voor...