Evenementenbureau Dordrecht

Dordrecht óók evenementenstad tijdens Corona

Ondanks de onzekere tijden en de steeds veranderende maatregelen die de COVID-pandemie met zich meebrengt, hebben er gelukkig toch evenementen doorgang kunnen vinden in Dordrecht. Zo vonden er tijdens het Bachfestival drie wereldpremières plaats, bracht de nieuwe lichting Redders van Dordt geëvacueerde Dordtenaren in veiligheid en gaan vandaag de Dordtse Feesten op de Energiekade van…

Lees verder

Meer informatie over

Hoe vraag ik een vergunning aan? Lees meer.
Onder welke categorie valt mijn evenement? Lees meer.
Aanvullende regels voor evenementen tijdens Corona. Lees meer.
Veelgestelde vragen. Lees meer.
Contact met het Evenementenbureau. Lees meer.

Één loketfunctie

Het Evenementenbureau Dordrecht begeleidt de organisatoren van alle grotere buitenevenementen bij de aanvraag van hun evenementenvergunning. Het Evenementenbureau vervult een één loketfunctie voor alle vragen en wensen aan de gemeente Dordrecht rondom een evenement.

Daarbij vervullen de evenementencoördinatoren een intermediaire rol tussen diverse belanghebbenden, waaronder de organisatoren, bewoners, ondernemers, nood- en hulpdiensten en andere partijen die met een evenement in aanraking komen.

Zo voeren de Evenementencoördinatoren voorafgaand aan het evenement een controle uit of de afspraken die met de gemeente Dordrecht zijn gemaakt, ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en is aanspreekpunt voor klachten of vragen tijdens een evenement.

Daarnaast stelt het Evenementenbureau Dordrecht de evenementenjaarkalender op en geeft advies in de subsidietoekenning aan evenementenorganisatoren.

Evenement organiseren? Hier leest u de belangrijkste informatie.

Onder welke categorie valt mijn evenement?

Naast het onderscheid tussen meldingen en vergunningaanvragen, wordt er een onderverdeling gemaakt in typen evenementen. Bij elk type evenement hoort een specifiek vergunning traject. Het Evenementenbureau begeleidt de vergunningaanvragen van A+, B en C- evenementen.

Lees meer

Hoe vraag ik een vergunning aan?

Voor het organiseren van een evenement in de buitenruimte is het aanvragen van een vergunning of het doen van een melding verplicht. Het wisselt per evenement of activiteit of een vergunning noodzakelijk is of dat een melding volstaat.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Bij het organiseren van een evenement zijn er ontzettend veel zaken waaraan je moet denken. We begrijpen dat je over sommige processen, acties, of mogelijke voorwaarden vragen hebt.

Daarom heeft het Evenementenbureau een lijst met veel gestelde vragen opgesteld. 

Lees meer

Evenementen en corona

De mogelijkheden voor het organiseren van evenementen zijn door het virus continu aan verandering onderhevig. Op deze pagina brengen we zo goed mogelijk in kaart wat er in Dordrecht mogelijk is voor de organisatie van evenementen. Ook vind je hier de factsheet met praktische tips voor het organiseren van een corona-proof evenement.

Lees meer

Handige links

Voor de organisatie van evenementen is heel veel informatie te vinden op uiteenlopende websites. Het Evenementenbureau heeft de belangrijkste links voor je verzameld, zodat je aan de slag kan met informatie uit betrouwbare bronnen.

Lees meer

Contactgegevens

De afdeling vervult een één loketfunctie voor alle vragen en wensen aan de gemeente Dordrecht rondom een evenement. Neem direct contact op met één van onze collega’s.

 

Lees meer