Evenementenbureau Dordrecht

Dordrecht kleurt geel

Op dinsdag 13 augustus is Dordrecht het startpunt voor de tweede etappe van dit prestigieuze evenement. Onze stad bereidt zich voor op deze historische dag en kleurt in rap tempo geel. Dordrecht Marketing & Partners heeft in opdracht van de gemeente gezorgd voor de feestelijke aankleding in de stad. Overal in Dordrecht kom je gele fietsen…

Lees verder

Meer informatie over

Hoe vraag ik een vergunning aan? Lees meer.
Onder welke categorie valt mijn evenement? Lees meer.
Bekijk de Evenementenkalender 2024. Lees meer
Veelgestelde vragen. Lees meer.
Handige links en bronnen. Lees meer.
Locatie factsheets. Lees meer.
Contact met het Evenementenbureau. Lees meer.

Een loketfunctie

Het Evenementenbureau Dordrecht begeleidt de organisatoren van alle grotere buitenevenementen bij de aanvraag van hun evenementenvergunning. Het Evenementenbureau vervult een één loketfunctie voor alle vragen en wensen aan de gemeente Dordrecht rondom een evenement.

Daarbij vervullen de evenementencoördinatoren een intermediaire rol tussen diverse belanghebbenden, waaronder de organisatoren, bewoners, ondernemers, nood- en hulpdiensten en andere partijen die met een evenement in aanraking komen.

Zo voeren de Evenementencoördinatoren voorafgaand aan het evenement een controle uit of de afspraken die met de gemeente Dordrecht zijn gemaakt, ook daadwerkelijk worden uitgevoerd en is aanspreekpunt voor klachten of vragen tijdens een evenement.

Daarnaast stelt het Evenementenbureau Dordrecht de evenementenjaarkalender op en geeft advies in de subsidietoekenning aan evenementenorganisatoren.

Evenement organiseren? Hier lees je de belangrijkste informatie.

Onder welke categorie valt mijn evenement?

Naast het onderscheid tussen meldingen en vergunningaanvragen, wordt er een onderverdeling gemaakt in typen evenementen. Bij elk type evenement hoort een specifiek vergunning traject. Het Evenementenbureau begeleidt de vergunningaanvragen van A+, B en C- evenementen.

Lees meer

Hoe vraag ik een vergunning aan?

Voor het organiseren van een evenement in de buitenruimte is het aanvragen van een vergunning of het doen van een melding verplicht. Het wisselt per evenement of activiteit of een vergunning noodzakelijk is of dat een melding volstaat.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Bij het organiseren van een evenement zijn er ontzettend veel zaken waaraan je moet denken. We begrijpen dat je over sommige processen, acties, of mogelijke voorwaarden vragen hebt.

Daarom heeft het Evenementenbureau een lijst met veel gestelde vragen opgesteld. 

Lees meer

Handige links

Voor de organisatie van evenementen is heel veel informatie te vinden op uiteenlopende websites. Het Evenementenbureau heeft de belangrijkste links voor je verzameld, zodat je aan de slag kan met informatie uit betrouwbare bronnen.

Lees meer

Contactgegevens

De afdeling vervult een één loketfunctie voor alle vragen en wensen aan de gemeente Dordrecht rondom een evenement. Neem direct contact op met één van onze collega’s.

 

Lees meer