• Nieuws
  • 16 juli 2021

Dordrecht óók evenementenstad tijdens Corona

Dordrecht óók evenementenstad tijdens Corona

Ondanks de onzekere tijden en de steeds veranderende maatregelen die de COVID-pandemie met zich meebrengt, hebben er gelukkig toch evenementen doorgang kunnen vinden in Dordrecht. Zo vonden er tijdens het Bachfestival drie wereldpremières plaats, bracht de nieuwe lichting Redders van Dordt geëvacueerde Dordtenaren in veiligheid en gaan vandaag de Dordtse Feesten op de Energiekade van start.

Bachfestival Dordrecht

Van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni 2021 heeft het Bachfestival Dordrecht plaatsgevonden. Op vrijdag en zaterdag werd het Energieplein omgetoverd tot festivallocatie en op zondag werden de bezoekers ontvangen in de Grote Kerk. Daarnaast was het Voyager concert op zaterdag ook online te beluisteren en bekijken via livestream, een mooie aanvulling voor de liefhebbers die net geen kaartje meer wisten te bemachtigen voor het avondprogramma.

Dit jaar telde het bijna uitverkochte festival maar liefst drie wereldpremières, namelijk van Vlaamse componist Jef Neve, altviolist Oene van Geel en componist Anthony Fiumara. Dat het Bachfestival zijn bezoekers wil laten kennismaken met de muziek van Johan Sebastian Bach naast compleet nieuwe composities van hedendaagse componisten, blijkt wederom uit deze succesvolle editie, waarbij dit jaar zelfs een uitstapje naar elektronische muziek werd gemaakt.

De Redders van Dordt

Dit jaar is het zeshonderd jaar geleden dat de Sint Elisabethsvloed plaatsvond, waarbij een groot deel van Dordrecht onder water kwam te staan. Met verschillende activiteiten wordt deze historische gebeurtenis herdacht, met onder andere de ‘Redders van Dordt’.

Dit geheime genootschap wierf de afgelopen maanden een nieuwe lichting Redders onder basisschool leerlingen uit groep 6, die tijdens oefendagen aan de slag gingen met waterveiligheid, het bouwen van een vlot en hoe je jezelf en anderen in veiligheid brengt. Als afsluiting van de trainingsdagen werden alle vaardigheden in de praktijk gebracht tijdens de Grote Reddingsdag. Deze spannende dag vond plaats in het water achter Kinepolis, waarbij vijftien evacuees veilig de overkant hebben gehaald. Na afloop werden de aspirant-leden officieel beëdigd tot de Redders van Dordt.

Dordtse Feesten op de Energiekade

De opbouw van de Dordtse Feesten op de Energiekade was de afgelopen dagen in volle gang, want vandaag is de aftrap met DeWolff! Van vrijdag 16 juli tot en met zondag 1 augustus vinden er uiteenlopende concerten en optredens plaats vanaf het Zwarte Zwaantje, waarop een doorzichtig podium gebouwd is.

Vanaf een tribune aan de kade kunnen bezoekers genieten van onder meer Typhoon, Einaudi aan het Wantij, Monique Smit + Juf Roos, Bead de Poetry en nog veel meer. Met 300 gasten per show, op 1,5 meter, kunnen de organisatoren een fantastisch en veilig festival bieden.

 

Door de corona-pandemie leven we in onzekere tijden. De mogelijkheden voor het organiseren van evenementen zijn door het virus continu aan verandering onderhevig. In Dordrecht proberen we – zoals altijd – zoveel mogelijk mogelijk te maken voor en met evenementenorganisatoren. Het Evenementenbureau is ten alle tijde bereikbaar voor ondersteuning en advies. Heeft u vragen over hoe u uw evenement (in aangepaste vorm) kunt organiseren? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
23 april 2024

Dordrecht komt in Tour sferen

Dordrecht is trots dat de stad onderdeel zal zijn van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. In augustus zal één van de grootste internationale sportevenementen vertrekken vanuit Dordrecht. Op...
Evenementen
08 april 2024

Big Rivers winnaar Nationale Evenementenprijzen

Op 8 april 2024 zijn in Valkenburg de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Big Rivers is dit jaar bekroond tot het Beste Publieksevenement van Nederland. En daar zijn we als Dordrecht natuurlijk enorm...
Cultuur
08 april 2024

Welkom op hét nieuwe cultuurkanaal van Dordrecht!

De gemeente Dordrecht, cultuurorganisaties uit Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners hebben de handen ineengeslagen om het diverse aanbod van de stad en cultuuragenda nog beter bekend te maken. Vanaf de...