• Nieuws
  • 10 juni 2021

De Dordtse Decemberdagen vervangen opnieuw de Kerstmarkt Dordrecht

De Dordtse Decemberdagen vervangen opnieuw de Kerstmarkt Dordrecht

De feestmaand december krijgt in Dordrecht ook dit jaar een bijzondere uitstraling. Onder de noemer Dordtse Decemberdagen zijn er verschillende activiteiten om de binnenstad extra sfeer te geven. Het is de bedoeling om de vorig jaar zeer succesvolle lichtprojecties in de binnenstad in het programma op te nemen. De Dordtse Decemberdagen vervangen ook dit jaar de Kerstmarkt, omdat het nu nog te onzeker is of die verantwoord kan worden gehouden.

Vanwege de coronapandemie kon in 2020 de Kerstmarkt Dordrecht geen doorgang vinden. De gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners, dat het evenement organiseert, hebben besloten dat de Kerstmarkt ook dit jaar helaas niet kan plaatsvinden. Bij de enorme bezoekersaantallen van de Kerstmark Dordrecht (350.000- 400.000 in een weekend) is het onmogelijk om aan de 1,5 meter-eis te voldoen, mocht die nog gelden. Omdat het evenement zich afspeelt in de openbare ruimte, zonder afscheidingen of hekken, zijn er ook geen mogelijkheden om te werken met reserveringen, sneltesten of vaccinatiebewijzen. Mochten er nog coronamaatregelen of opnieuw maatregelen zijn, dan is de opzet van de Dordtse Decemberdagen flexibeler en daardoor eenvoudiger aan te passen dan de Kerstmarkt.

Succesvol

Gemeente Dordrecht, Dordrecht Marketing & Partners en de ondernemersvereniging POBD zien in de Dordtse decemberdagen een goed alternatief. Vorig jaar moesten vanwege de Coronamaatregelen nog veel onderdelen geschrapt worden. De lichtwandeling Dwaalspoor en de lichtprojectie op het Stadhuis, die lange tijd wel door konden gaan, waren echter zeer succesvol en voor herhaling vatbaar. Andere beoogde elementen voor dit jaar zijn o.a. extra aankleding, uitbreiding van de reguliere winterverlichting, meer (grote) kerstbomen, straatmuziek en straattheater, programmering voor kinderen, clusters met van houten huisjes met kerst-/decemberartikelen, diverse locaties met een inpakservice, een grote adventkalender.

Topmaand

Wethouder Maarten Burggraaf: “Het is belangrijk dat we in de decemberperiode winkels en horeca in onze binnenstad, die een zware tijd hebben gehad, een steuntje in de rug geven.”

Wethouder Piet Sleeking: “Iedereen snakt naar levendigheid in onze binnenstad, de inwoners, de bedrijven en ongetwijfeld de bezoekers. Het is jammer maar onontkoombaar dat de Kerstmarkt niet kan doorgaan. Maar ik heb alle vertrouwen in de Dordtse Decemberdagen als waardige vervanger.”

Arien van Pelt, voorzitter POBD. ,,December is altijd een topmaand voor ondernemers in de binnenstad, en dat geldt dit jaar nog sterker dan anders. Ik verwacht dat de Dordtse Decemberdagen daar een flinke steen aan bijdragen.”

Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing & Partners: “Gelukkig wordt er op evenementengebied nu snel meer mogelijk. Dat is belangrijk voor Dordrecht als evenementenstad. Voor de organisatie van de Kerstmarkt, die normaal overigens al in februari start, zijn er nu simpelweg teveel risico’s en onzekerheden. Gelukkig hebben de Dordtse Decemberdagen vorig jaar laten zien een veelbelovend alternatief te zijn.”

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
23 april 2024

Dordrecht komt in Tour sferen

Dordrecht is trots dat de stad onderdeel zal zijn van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. In augustus zal één van de grootste internationale sportevenementen vertrekken vanuit Dordrecht. Op...
Evenementen
08 april 2024

Big Rivers winnaar Nationale Evenementenprijzen

Op 8 april 2024 zijn in Valkenburg de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Big Rivers is dit jaar bekroond tot het Beste Publieksevenement van Nederland. En daar zijn we als Dordrecht natuurlijk enorm...
Cultuur
08 april 2024

Welkom op hét nieuwe cultuurkanaal van Dordrecht!

De gemeente Dordrecht, cultuurorganisaties uit Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners hebben de handen ineengeslagen om het diverse aanbod van de stad en cultuuragenda nog beter bekend te maken. Vanaf de...