• Toerisme
  • 11 januari 2024

VVV Dordrecht 2023

Een korte terugblik

VVV Dordrecht is dé plek in Dordrecht waar iedereen inspiratie kan opdoen voor een bezoek aan de stad. Onze toegewijde medewerkers staan altijd klaar om bezoekers alles te vertellen over Dordrecht, maar ze doen meer dan dat.

Begin 2023 onderging de VVV-winkel een renovatie om meer ruimte te bieden aan lokale Dordtse producten. Op de nieuwe, trendy houten presentatietafels wordt het assortiment op een creatieve manier gepresenteerd, met onder andere hippe 3D kerktorens, smakelijke drankjes en prachtig serviesgoed.

Het VVV-drukwerk kreeg een frisse nieuwe huisstijl. De stadswandeling Rondje Dordt is in het voorjaar van 2023 vernieuwd en uitgebreid met informatie voor een dag of weekend in Dordrecht. Rondje Dordt is nu ook beschikbaar in het Engels en Duits. Verder zijn de fietsroutes en de stadsplattegrond in de nieuwe stijl uitgebracht met handige kaartjes en symbolen. Ook de stadsplattegrond is verkrijgbaar het Nederland, Engels en Duits.

Tijdens de zomerperiode organiseerde VVV Dordrecht op zaterdag instapwandelingen en bood de mogelijkheid om met een kleine groep een eigen gids te reserveren. Het huren van een e-bike of unisex fiets bleek nog steeds populair, met bijna 800 gehuurde fietsen afgelopen jaar.

In 2023 organiseerde VVV Dordrecht vijf welkomstdagen voor nieuwe inwoners. Geïnteresseerden werden welkom geheten door een wethouder, maakten een stadswandeling onder leiding van een VVV-gids, bezochten het Hof van NLD en kregen na afloop een goodiebag met lokale producten en kortingsbonnen van lokale ondernemers.

Het jaar 2023 werd feestelijk afgesloten met de Kerst Experience van de gemeente Dordrecht. Bij 18 lokale ondernemers waaronder VVV Dordrecht, konden de medewerkers van de gemeente Dordrecht hun eindejaarsgeschenk uitkiezen. Het aanbod van VVV Dordrecht bestond uit typisch Dordtse producten.

 

lees meer over VVV dordrecht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Wonen
23 mei 2024

Gast in eigen stad

VVV Dordrecht organiseert ieder jaar in opdracht van de gemeente Dordrecht speciale kennismakingsmiddagen voor nieuwe inwoners van onze stad. Onder de noemer “Gast in Eigen Stad” worden deze nieuwe bewoners uitgenodigd...
Nieuws
23 mei 2024

de leukste video’s

In opdracht van Dordrecht Marketing & Partners gaat Vera Britt op pad in de binnenstad van Dordrecht. Zij maakt de leukste video’s met nieuws uit de stad, winkelinspiratie, horeca en meer....
Binnenstad
21 mei 2024

Nieuw Dordrecht Maggezien

De tweede editie van het Dordrecht Maggezien is uit! Boordevol inspiratie: update je garderobe naar de lente, genieten op het water, ontdek je eigen stad, proef de smaak van de lente...