• In de media
  • 24 januari 2023

Het water komt

4-delige documentaireserie Het water komt

De NTR heeft naar aanleiding van de 70e herdenking van de Watersnoodramp een vierdelige documentaireserie gemaakt onder de titel Het water komt. Presentator is Winfried Baijens. De vier documentaires brengen met archiefmateriaal en indringende ooggetuigenverslagen in kaart hoe de ramp zich kon voltrekken, hoe van tevoren onvoldoende werd geanticipeerd op het dreigende gevaar en wat we hebben geleerd van de ramp.

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 vindt een ramp van ongekende omvang plaats in Nederland. Door een zware storm in combinatie met springtij gebeurt het schijnbaar onmogelijke: de dijken breken door in Zeeland, West-Brabant, Zuid-Holland en op Texel. Grote delen van West-Nederland komen onder water te staan. Huizen spoelen weg, mensen en dieren verdrinken.
In aflevering 4 op vrijdag 27 januari: Het water komt. Weer, komen de gevolgen van de Watersnoodramp, positief en negatief, komen in deze laatste aflevering aan bod. In deze slotaflevering is er o.a. aandacht voor de Deltawerken, de strijd tegen het water, Dordrecht en de Biesbosch.

Podwalk app brengt geschiedenis tot leven
De Watersnoodramp van 1953 staat niet op zichzelf. Het water loopt als een rode draad door de Nederlandse geschiedenis. Vele plaatsen en regio’s hebben hun eigen watersnoodverhaal. In aanvulling op de serie lanceert de NTR, in samenwerking met de NOS, daarom de podwalk app Het water komt: zeven GPS-gestuurde audiotours met verhalen over steden en dorpen waar heftige watersnoodrampen hebben plaatsgevonden.
Ontdek het verhaal van Dordrecht met de gratis podwalk app Het water komt!
Meer informatie>

Meer over de Watersnoodramp
In januari herdenkt ook de NOS de Watersnoodramp. Winfried Baijens, presentator van Het water komt, is ook de presentator van de herdenking 70 jaar na de Watersnoodramp die de NOS op woensdag 1 februari op NPO 2 uitzendt.
Van 30 januari t/m 6 februari presenteert Herman van der Zandt daarnaast op NPO 1 het dagelijkse NOS Watersnoodjournaal.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Corporate
30 november 2023

Maak medewerkers en relaties blij

Het is ieder jaar weer een uitdaging om een passend cadeau voor de feestdagen te vinden. Hoe maak je medewerkers en relaties blij? Met de VVV Cadeaukaart of Doe Dordrecht Kadobon...
Evenementen
27 november 2023

Dordtse Decemberdagen

De Dordtse Decemberdagen komen er weer aan! De voorbereidingen zijn in volle gang. De decemberagenda is gevuld met diverse leuke activiteiten én tussen kerst en oud & nieuw is er iets...
Nieuws
26 oktober 2023

Tour de France Femmes 2024

De tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 start op het Energieplein in Dordrecht op dinsdag 13 augustus. Dat maakte de organisatie vandaag bekend tijdens een persconferentie...