• Evenementen
  • 29 maart 2022

Nieuw evenementenseizoen

Dordrecht maakt zich op voor een volwaardig evenementenseizoen

Het Dordtse evenementenseizoen werd op maandag 28 maart officieel geopend. Na twee jaar waarin door de coronacrisis veel evenementen niet konden doorgaan, is de kalender nu voller dan ooit.”Wij hebben er zin in!”

Bekende evenementen als Dordt in Stoom, Big Rivers en Wantijpop keren terug. Die laatste twee pakken het zelfs groter aan dan vóór de coronacrisis. Daarnaast komen er nieuwe, veelal kleinere evenementen bij. Alleen Dance Tour komt dit jaar niet naar Dordrecht.
Volgens Dordrecht Marketing & Partners is het mede aan de gemeente te danken dat er nu zo’n volle evenementenkalender ligt. De gemeenteraad stelde ruim twee ton extra geld beschikbaar om organisatoren te steunen in de extra kosten en onzekerheden die er als gevolg van corona zijn rondom bijvoorbeeld sponsoring, personeelstekort, beschikbare artiesten en voorstellingen.

Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing & Partners: “Evenementen zijn sociaal, maatschappelijk en economisch belangrijk voor onze stad. Het is fijn om te zien dat er in Dordrecht bij de politiek en bij anderen zoveel draagvlak voor is. De afgelopen twee jaar hebben we door extra inspanningen van de gemeente en vele andere betrokkenen gezamenlijk, ondanks corona, meer mogelijk kunnen maken dan veel andere steden. Ook nu is er extra steun. Dat is echt een groot compliment waard.”

Verkiezingsborden
Daarnaast heeft de gemeente besloten de verkiezingsborden tot de zomer te laten staan, zodat de Dordtse evenementen onder de aandacht gebracht kunnen worden. Het gaat om zestien borden, waarvan er vrijdag een onthuld werd aan de Spuiboulevard. Daarop staan evenementen die in de komende weken plaatsvinden. Over een week of vier komt er dan weer een nieuwe poster te hangen.

Mooie start
Wethouder Maarten Burggraaf: “De afgelopen weken hebben mijn collega-lijsttrekkers en ik de aandacht van de Dordtenaren getrokken vanaf deze verkiezingsborden. Onze campagneposters maken nu plaats voor de aankondiging van mooie Dordtse evenementen. Het is een zware periode geweest voor organisatoren. Zo willen wij ze een mooie start geven.”

Maandagavond werd het Dordtse evenementenseizoen officieel geopend tijdens een bijeenkomst met organisatoren en vrijwilligers. “Dan snijden we traditiegetrouw een taart aan met elkaar”, aldus Baaij, die zelf tot zijn spijt verstek moest laten gaan vanwege corona. “We zijn heel trots op alle organisatoren die al deze evenementen mogelijk maken.”

Nieuw festival
Een van de nieuwe evenementen die dit jaar Dordrecht aandoen, is het Barbershop Ontmoetings Festival ‘BOF jij even’. Op 28 mei gaan koren en kwartetten op diverse binnenpodia en sfeervolle plekken in het historische centrum korte optredens geven.

Baaij hoopt dat veel mensen Dordrecht weer weten te vinden. “Wij hebben er zin in! Er zal een boel concurrentie zijn, want ook in de rest van het land zijn organisatoren druk bezig. Maar ik ga er vanuit dat het een goed evenementenjaar wordt. Het kan zijn dat bezoekers nog wat voorzichtig zijn vanwege corona. Maar veel van onze evenementen vinden plaats in de open lucht, dat scheelt.”

En hoe zit het met de Kerstmarkt, hét paradepaardje van evenementenstad Dordrecht? Vorig jaar ging er in juni al een streep door het winterse evenement, tot onbegrip van velen. “De komende weken gaan we kijken wat we met de Kerstmarkt doen. Alle afwegingen moeten we nog maken, dus daar kan ik nog niets over zeggen.”

Bron: AD Dordrecht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Wonen
23 mei 2024

Gast in eigen stad

VVV Dordrecht organiseert ieder jaar in opdracht van de gemeente Dordrecht speciale kennismakingsmiddagen voor nieuwe inwoners van onze stad. Onder de noemer “Gast in Eigen Stad” worden deze nieuwe bewoners uitgenodigd...
Nieuws
23 mei 2024

de leukste video’s

In opdracht van Dordrecht Marketing & Partners gaat Vera Britt op pad in de binnenstad van Dordrecht. Zij maakt de leukste video’s met nieuws uit de stad, winkelinspiratie, horeca en meer....
Binnenstad
21 mei 2024

Nieuw Dordrecht Maggezien

De tweede editie van het Dordrecht Maggezien is uit! Boordevol inspiratie: update je garderobe naar de lente, genieten op het water, ontdek je eigen stad, proef de smaak van de lente...