• Evenementen
  • 04 juni 2022

Ed Aldus “weerbewaker” voor Dordtse evenementen

Al voor de coronaperiode speelden weersinvloeden en het weer in toenemende mate een rol bij de organisatie van evenementen en de veiligheid van het publiek. Het Evenementenbureau van Dordrecht Marketing & Partners heeft daarom voor 2022 overeenkomst gesloten met weerman Ed Aldus over het leveren van actuele locatie-specifieke weerinformatie voor evenementen in Dordrecht.

Ed heeft een prachtige staat van dienst en levert al meer dan 25 jaar ‘weerbewaking’ voor allerlei evenementen in de regio zoals bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam en het Rotterdams Zomercarnaval. Daarnaast is hij adviseur voor o.a. gladheidsbestrijding, werkt hij voor RTV Rijnmond en is hij de weerman van Buienradar.

De afgelopen maanden zijn de wensen van de verschillende evenementen in kaart gebracht en op basis daarvan zijn er afspraken gemaakt voor het komende evenementenseizoen. Een week voor evenementen start de informatievoorziening, daarna neemt de frequentie toe met zo nodig vanaf de dag voor het evenement updates van uur tot uur en overleg.

De verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen op basis van de weerinformatie blijft natuurlijk altijd de verantwoordelijkheid van de organisator, of van het bevoegd gezag. Het advies en weerinformatie helpen  wel die beslissingen te nemen, te onderbouwen en te anticiperen op de omstandigheden.

Dordrecht Marketing & Partners beschouwt 2022 als een pilot voor deze samenwerking, maar de afgelopen weken heeft die onder andere rond Dordt in Stoom haar waarde al bewezen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
14 september 2023

75 bijzondere monumenten openden hun deuren

De Open Monumentendagen zijn ieder jaar bij uitstek een mooi moment voor een breed publiek van bezoekers uit de stad, de regio en heel Nederland om de historische binnenstad van Dordrecht...
Nieuws
14 september 2023

Dordrecht in VAB-magazine

Dordrecht heeft een mooie Publireportage in de september-oktober editie van het VAB-magazine. De VAB is het Belgische equivalent van de ANWB en het VAB Magazine heeft gemiddeld 519.700 lezers per nummer....
Nieuws
14 september 2023

Waterexperience

Deze week is de campagne gestart van de digitale beleving NL Waterland 1.0 met name in Vlaanderen en Duitsland. Dordrecht Marketing & Partners is trots dat de jarenlange samenwerking met het...