• Evenementen
  • 04 juni 2022

Ed Aldus “weerbewaker” voor Dordtse evenementen

Al voor de coronaperiode speelden weersinvloeden en het weer in toenemende mate een rol bij de organisatie van evenementen en de veiligheid van het publiek. Het Evenementenbureau van Dordrecht Marketing & Partners heeft daarom voor 2022 overeenkomst gesloten met weerman Ed Aldus over het leveren van actuele locatie-specifieke weerinformatie voor evenementen in Dordrecht.

Ed heeft een prachtige staat van dienst en levert al meer dan 25 jaar ‘weerbewaking’ voor allerlei evenementen in de regio zoals bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam en het Rotterdams Zomercarnaval. Daarnaast is hij adviseur voor o.a. gladheidsbestrijding, werkt hij voor RTV Rijnmond en is hij de weerman van Buienradar.

De afgelopen maanden zijn de wensen van de verschillende evenementen in kaart gebracht en op basis daarvan zijn er afspraken gemaakt voor het komende evenementenseizoen. Een week voor evenementen start de informatievoorziening, daarna neemt de frequentie toe met zo nodig vanaf de dag voor het evenement updates van uur tot uur en overleg.

De verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen op basis van de weerinformatie blijft natuurlijk altijd de verantwoordelijkheid van de organisator, of van het bevoegd gezag. Het advies en weerinformatie helpen  wel die beslissingen te nemen, te onderbouwen en te anticiperen op de omstandigheden.

Dordrecht Marketing & Partners beschouwt 2022 als een pilot voor deze samenwerking, maar de afgelopen weken heeft die onder andere rond Dordt in Stoom haar waarde al bewezen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Binnenstad
24 november 2022

Toolkit Dordtse December Dagen

Van 9 december t/m 8 januari is het weer tijd voor de Dordtse December Dagen. Naast de lichtjestour van Dwaalspoor is het programma dit jaar completer dan ooit tevoren: Winterpleinen met...
Toerisme
10 november 2022

Succesvolle najaarscampagne

Na een succesvolle voorjaarscampagne, is Dordrecht Marketing & Partners dit najaar gestart met een landelijke imagocampagne. ‘Dordrecht (her)ontdekken’ is dit keer het thema voor deze landelijke najaarscampagne. In Dordrecht kun je blijven...
Evenementen
08 november 2022

Extra exposure tijdens Dordtse Decemberdagen

De Dordtse Decemberdagen komen er weer aan en dit jaar wordt het nog indrukwekkender dan vorig jaar. Van 9 december t/m 8 januari wordt de stad prachtig aangelicht en zijn er...