• Evenementen
  • 04 juni 2022

Ed Aldus “weerbewaker” voor Dordtse evenementen

Al voor de coronaperiode speelden weersinvloeden en het weer in toenemende mate een rol bij de organisatie van evenementen en de veiligheid van het publiek. Het Evenementenbureau van Dordrecht Marketing & Partners heeft daarom voor 2022 overeenkomst gesloten met weerman Ed Aldus over het leveren van actuele locatie-specifieke weerinformatie voor evenementen in Dordrecht.

Ed heeft een prachtige staat van dienst en levert al meer dan 25 jaar ‘weerbewaking’ voor allerlei evenementen in de regio zoals bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam en het Rotterdams Zomercarnaval. Daarnaast is hij adviseur voor o.a. gladheidsbestrijding, werkt hij voor RTV Rijnmond en is hij de weerman van Buienradar.

De afgelopen maanden zijn de wensen van de verschillende evenementen in kaart gebracht en op basis daarvan zijn er afspraken gemaakt voor het komende evenementenseizoen. Een week voor evenementen start de informatievoorziening, daarna neemt de frequentie toe met zo nodig vanaf de dag voor het evenement updates van uur tot uur en overleg.

De verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen op basis van de weerinformatie blijft natuurlijk altijd de verantwoordelijkheid van de organisator, of van het bevoegd gezag. Het advies en weerinformatie helpen  wel die beslissingen te nemen, te onderbouwen en te anticiperen op de omstandigheden.

Dordrecht Marketing & Partners beschouwt 2022 als een pilot voor deze samenwerking, maar de afgelopen weken heeft die onder andere rond Dordt in Stoom haar waarde al bewezen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
23 april 2024

Dordrecht komt in Tour sferen

Dordrecht is trots dat de stad onderdeel zal zijn van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. In augustus zal één van de grootste internationale sportevenementen vertrekken vanuit Dordrecht. Op...
Evenementen
08 april 2024

Big Rivers winnaar Nationale Evenementenprijzen

Op 8 april 2024 zijn in Valkenburg de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Big Rivers is dit jaar bekroond tot het Beste Publieksevenement van Nederland. En daar zijn we als Dordrecht natuurlijk enorm...
Cultuur
08 april 2024

Welkom op hét nieuwe cultuurkanaal van Dordrecht!

De gemeente Dordrecht, cultuurorganisaties uit Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners hebben de handen ineengeslagen om het diverse aanbod van de stad en cultuuragenda nog beter bekend te maken. Vanaf de...