• Evenementen
  • 04 juni 2022

Ed Aldus “weerbewaker” voor Dordtse evenementen

Al voor de coronaperiode speelden weersinvloeden en het weer in toenemende mate een rol bij de organisatie van evenementen en de veiligheid van het publiek. Het Evenementenbureau van Dordrecht Marketing & Partners heeft daarom voor 2022 overeenkomst gesloten met weerman Ed Aldus over het leveren van actuele locatie-specifieke weerinformatie voor evenementen in Dordrecht.

Ed heeft een prachtige staat van dienst en levert al meer dan 25 jaar ‘weerbewaking’ voor allerlei evenementen in de regio zoals bijvoorbeeld de Marathon van Rotterdam en het Rotterdams Zomercarnaval. Daarnaast is hij adviseur voor o.a. gladheidsbestrijding, werkt hij voor RTV Rijnmond en is hij de weerman van Buienradar.

De afgelopen maanden zijn de wensen van de verschillende evenementen in kaart gebracht en op basis daarvan zijn er afspraken gemaakt voor het komende evenementenseizoen. Een week voor evenementen start de informatievoorziening, daarna neemt de frequentie toe met zo nodig vanaf de dag voor het evenement updates van uur tot uur en overleg.

De verantwoordelijkheid voor het nemen van beslissingen op basis van de weerinformatie blijft natuurlijk altijd de verantwoordelijkheid van de organisator, of van het bevoegd gezag. Het advies en weerinformatie helpen  wel die beslissingen te nemen, te onderbouwen en te anticiperen op de omstandigheden.

Dordrecht Marketing & Partners beschouwt 2022 als een pilot voor deze samenwerking, maar de afgelopen weken heeft die onder andere rond Dordt in Stoom haar waarde al bewezen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
In de media
20 maart 2023

Riviercruises komen weer

Kinderdijk verwacht dit jaar rond de negenhonderd riviercruiseschepen. Daarmee is het aantal weer bijna op het niveau van vóór corona, toen ruim achthonderd schepen aanmeerden. Ook in Dordrecht komt het cruisetoerisme...
Evenementen
01 maart 2023

Sponsorbijdrageregeling ‘Dordrecht & Water’ opnieuw van start

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) beheert de zeehaven in Dordrecht. Sinds 2017 heeft HbR met Dordrecht Marketing & Partners een sponsorovereenkomst om de maatschappelijke betrokkenheid van HbR in Dordrecht te onderstrepen.   Het...
In de media
27 februari 2023

Dordrecht als tip op HLN.Be

De website Het Laatste Nieuws (HLN.be) van onze zuiderburen België is een goedbezochte nieuws website. De sociale media accounts hebben een groot bereik met 199.000 volgers op Instagram en 995.000 op...