• Nieuws
  • 24 september 2024

Vacature Directeur-Bestuurder Dordrecht Marketing & Partners

Vacature Directeur-Bestuurder Dordrecht Marketing & Partners

Ben jij een strategische leider met een passie voor citymarketing? Ben jij de bruggenbouwer die Dordrecht en de regio verder op de kaart zet? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over Dordrecht Marketing & Partners
Dordrecht Marketing & Partners is dé citymarketingorganisatie die zich richt op het vermarkten en doorontwikkelen van cultuur, evenementen en toerisme in Dordrecht en de regio. Al ruim 15 jaar  dragen wij bij aan de versterking van de positie van Dordrecht,  op toeristisch, cultureel en  economisch vlak. Mede dankzij onze inspanningen is Dordrecht drie keer uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar en heeft het tweemaal de Nationale Citymarketingtrofee gewonnen. Wij zijn trots op onze bijdrage aan deze groei en blijven werken naar een sterk en herkenbaar merk voor Dordrecht.

Onze missie is om Dordrecht en de regio verder te laten groeien als een sterk merk. Samen met partners in de stad maken we van de stad een prettigere, betere plek voor inwoners, bedrijven en bezoekers. We werken vanuit ons unieke merkkader en de identiteit van de stad. Dit betekent dat we bouwen op wat goed is en tegelijkertijd slim inspelen op nieuwe kansen en samenwerkingen met diverse partners uit zowel de publieke als de private sector. Ons team bestaat uit ongeveer 17 FTE, aangevuld met een flexibele schil afhankelijk van de projecten. Wij zijn georganiseerd in drie efficiënte teams met elk een eigen focus maar met verbinding: Marketing & Communicatie, VVV/gastvrijheid en het Evenementenbureau.

Over de functie
Als directeur-bestuurder van Dordrecht Marketing & Partners ben jij het boegbeeld van de organisatie en speel je een cruciale rol in de verdere ontwikkeling van de citymarketingstrategie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het strategisch meerjarenplan en het verstevigen van de corporate communicatie. Je werkt nauw samen met het managementteam (MT) en zorgt voor de nodige randvoorwaarden zodat de teams optimaal kunnen functioneren.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn onder andere:

  • Doorontwikkeling van de citymarketingstrategie: Zorgen voor de doorontwikkeling en activatie van het merk Dordrecht, actief deelnemen aan netwerken en programma’s die de merkuitbouw ondersteunen. Adviseren van de gemeente en partners over citymarketing en projecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling.
  • Strategische (door)ontwikkeling: Samen met het MT opstellen en uitvoeren van het strategisch meerjarenplan waardoor de positie van de organisatie wordt versterkt. Aangaan van verbindingen met stedelijke en regionale partners en initiëren van nieuwe projecten die bijdragen aan de merkuitbouw van Dordrecht en de regio.
  • Solide bedrijfsvoering: Verantwoordelijk voor het financiële beheer, inclusief begroting, jaarrekening en rapportage. Ondersteunen van de exploitatie van projecten en evenementen, en het zoeken naar aanvullende financiering en subsidies.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ondernemende en verbindende leider met een sterke visie op citymarketing die de merkwaarden kan vertalen en in de praktijk kan brengen. Je hebt oog voor de verschillende belangen en weet stakeholders op een slimme manier te verbinden en weten partners exact welke rol de organisatie speelt in dit werkveld. Door jouw inspanningen wordt de positie van de organisatie versterkt. Je bent zowel een denker als een doener en hebt ervaring met leidinggeven in een dynamische omgeving.

Jij beschikt over:

  • Academisch denk- en werkniveau
  • Een duidelijke visie en ervaring in citymarketing, cultuur, evenementen en toerisme en andere stedelijke beleidsvelden als wonen en economie
  • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een slagvaardige en resultaatgerichte organisatie
  • Uitgebreide ervaring met stedelijke merkontwikkeling en plannen
  • Kennis en tact binnen de dynamiek tussen politiek, overheid en publiek-private organisaties
  • Een relevant (landelijk) netwerk en het vermogen dit te onderhouden en uit te breiden
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en creatief denkvermogen
  • Een ondernemende, verbindende en resultaatgerichte instelling
  • Passie en trots voor de stad Dordrecht en haar inwoners
  • Een authentieke persoonlijkheid, een gezonde dosis humor en het vermogen om zaken in perspectief te plaatsen

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende en veelzijdige fulltime functie (40 uur, 36 uur is bespreekbaar) in een inspirerende werkomgeving met een toegewijd professioneel team. Het salaris valt binnen schaal 16 van de gemeentelijke CAO en is afhankelijk van ervaring. Daarnaast bieden wij flexibele werktijden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 26 vakantiedagen, ATV, mobiele telefoon/laptop voor optimaal hybride functioneren en een goede pensioenregeling.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel en ben je klaar om Dordrecht en de regio verder te laten groeien als een sterk merk? Reageer dan nu en maak het verschil!

Sollicitatieprocedure en informatie:
Meer informatie over de inhoud van deze functie: klik hier voor de volledige functieomschrijving.

  • Wij nodigen geïnteresseerden uit om voor 17 oktober 2024 te reageren. Graag ontvangen wij een motivatiebrief en cv die je kan mailen naar rianne@mastersatwork.nl t.a.v. Rianne Sanders.
  • Eerste selectie en gesprekken zijn in handen van PS masters @ work
  • Kandidaten zullen op korte termijn na selectie worden geïnformeerd over de procedure / inplannen van het kennismakingsgesprek. Het 2de gesprek gaat plaatsvinden met de remuneratiecommissie van de RvT en een gesprek met een adviescommissie.

Een assessment kan onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
24 september 2024

Kim – Marketeer

In de rubriek ‘In de spotlight’ zetten we één van onze medewerk(st)ers centraal. Zo geven wij een inkijkje in onze werkzaamheden op het gebied marketing, evenementen en informatieverstrekking. Deze keer is...
Corporate
19 september 2024

Het Dordthuis heeft een brugwachtershuisje aan de Riedijksbrug

Het Dordthuis heeft een brugwachtershuisje aan de Riedijksbrug! Met het Dordthuislogo op de wapperende vlag. Terwijl de bouw in volle gang is, blikken we in het brugwachtershuisje vooruit. Wat heeft een...
Binnenstad
11 september 2024

Nieuw Dordrecht Maggezien

De vierde editie van het Dordrecht Maggezien is uit! Laat je inspireren door de leukste adresjes en activiteiten in Dordrecht. Ga op pad voor een flinke dosis najaar shoppen, bezoek evenementen...