• Evenementen
  • 31 mei 2023

Dordtse December Dagen gaan door

De Dordtse December Dagen gaan door in ingedikte vorm. De komende jaren wil het college een aantrekkelijker programma opzetten om het bezoek aan de binnenstad te stimuleren. Onderdeel van het programma is een kleinere kerstmarkt met kwaliteit. Ook komt er vanaf volgend jaar een ijsbaan. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

Het college stelt de gemeenteraad voor om het budget voor de kerstmarkt de komende jaren in te zetten voor de Dordtse December Dagen. Daarnaast stelt het college voor vanaf volgend jaar extra vrij te maken voor het evenement, plus €50.000 voor de ijsbaan.

Kwaliteit
Hiermee kiest Dordrecht voor kwaliteit en gezelligheid voor Dordtenaren en bezoekers uit de regio. De Dordtse Kerstmarkt in oude vorm trok jaarlijks zo’n 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Toen de Kerstmarkt in 2020 vanwege Corona niet kon doorgaan, bedachten gemeente, ondernemers en Dordrecht Marketing in 2020 de Dordtse December Dagen: vier weken lang extra sfeer en activiteiten in de binnenstad, met als meest opvallende onderdeel de lichtjesroute Dwaalspoor.

Ontwikkelen
Het college wil dat evenement verder ontwikkelen, mede gelet op de decemberprogramma’s elders in het land. De Dordtse December Dagen bieden Dordtse ondernemers en culturele instellingen meer mogelijkheden om mee te doen. “Wij zien grote mogelijkheden in de Dordtse December Dagen”aldus wethouder Maarten Burggraaf. “Het is een evenement dat nog moet groeien. Door ook een kerstmarkt met meer kwaliteit in het programma op te nemen, combineer je het beste van twee werelden.” Het college baseert zich mede op onderzoek en advies door een extern bureau.

IJsbaan
Het college wil vanaf 2024 ook weer een ijsbaan in de binnenstad, als onderdeel van de Dordtse December Dagen. Dat idee wordt de komende tijd verder uitgewerkt, met onder meer het zoeken naar een goede exploitant en een geschikte plaats.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Wonen
23 mei 2024

Gast in eigen stad

VVV Dordrecht organiseert ieder jaar in opdracht van de gemeente Dordrecht speciale kennismakingsmiddagen voor nieuwe inwoners van onze stad. Onder de noemer “Gast in Eigen Stad” worden deze nieuwe bewoners uitgenodigd...
Nieuws
23 mei 2024

de leukste video’s

In opdracht van Dordrecht Marketing & Partners gaat Vera Britt op pad in de binnenstad van Dordrecht. Zij maakt de leukste video’s met nieuws uit de stad, winkelinspiratie, horeca en meer....
Binnenstad
21 mei 2024

Nieuw Dordrecht Maggezien

De tweede editie van het Dordrecht Maggezien is uit! Boordevol inspiratie: update je garderobe naar de lente, genieten op het water, ontdek je eigen stad, proef de smaak van de lente...