• Nieuws
  • 26 oktober 2023

Tour de France Femmes 2024

De route in Dordrecht van Tour de Femme 2024

De tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024 start op het Energieplein in Dordrecht op dinsdag 13 augustus. Dat maakte de organisatie vandaag bekend tijdens een persconferentie in Parijs.

De derde editie van de Tour de France Femmes duurt van maandag 12 augustus tot en met zondag 18 augustus. Er zijn acht etappes. De eerste drie zijn in Nederland. Op 12 augustus staat Rotterdam-Den Haag op het programma. Op 13 augustus Dordrecht-Rotterdam en een tijdrit in Rotterdam.

Start vanaf Energieplein
De tweede etappe vanaf het Energieplein gaat over een afstand van 73 kilometer. De wielrenners rijden van Dordrecht naar Rotterdam. De route gaat via de molens van Kinderdijk, de Alblasserwaard en de zuidelijke rand van Rotterdam. De finish is op de Boompjes in Rotterdam.

Dordrecht is trots dat de stad onderdeel zal zijn van de Tour de France Femmes 2024. Een mooie kans om de stad aan een breed publiek te laten zien en deze video is een goed begin! Herken jij onze stad?

Samenwerking met Rotterdam en Den Haag
De start in Nederland is een samenwerking tussen de steden Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. De steden willen er een voor iedereen toegankelijk evenement van maken. Doel is ook om mensen enthousiast te maken voor de (race)fiets en aan te zetten tot bewegen.

Sportief, levendig en inclusief
Wethouder Marc Merx: “De Tour de France Femmes biedt ons de kans om aan een breed publiek te laten zien hoe prachtig onze stad is! Sporten verbindt mensen en steden, de route is daarop ingericht. We willen met dit evenement een belangrijke bijdrage leveren aan een sportief, levendig en inclusief Dordrecht. We maken er een feestje van, waarbij we de mensen willen inspireren om vaker de fiets te pakken.”

“We zijn er trots op om onderdeel te zijn van de organisatie van de start van de Tour de Femmes 2024. Een unieke kans om onze stad en regio op een schitterende manier aan een internationaal publiek te tonen”, aldus burgemeester Wouter Kolff.

Bron: Gemeente Dordrecht

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
23 april 2024

Dordrecht komt in Tour sferen

Dordrecht is trots dat de stad onderdeel zal zijn van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. In augustus zal één van de grootste internationale sportevenementen vertrekken vanuit Dordrecht. Op...
Evenementen
08 april 2024

Big Rivers winnaar Nationale Evenementenprijzen

Op 8 april 2024 zijn in Valkenburg de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Big Rivers is dit jaar bekroond tot het Beste Publieksevenement van Nederland. En daar zijn we als Dordrecht natuurlijk enorm...
Cultuur
08 april 2024

Welkom op hét nieuwe cultuurkanaal van Dordrecht!

De gemeente Dordrecht, cultuurorganisaties uit Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners hebben de handen ineengeslagen om het diverse aanbod van de stad en cultuuragenda nog beter bekend te maken. Vanaf de...