• Nieuws
  • 08 augustus 2023

Naam nieuw gebouw Spuiboulevard

Dordthuis wordt de naam van ons nieuwe gebouw

‘Dordthuis’. Dat wordt de naam van het nieuwe gebouw aan de Spuiboulevard, waarvoor tot nu toe de werknaam ‘Huis van Stad en Regio’ werd gebruikt. De naam past goed bij de gastvrije plek die het nieuwe gebouw wordt voor álle Dordtenaren en bezoekers aan de stad.

Dordrecht Marketing & Partners inclusief de VVV verhuizen naar verwachting medio 2025 naar deze locatie. De kantoren van Dordrecht Marketing & Partners komen in de zogenaamde plint van het gebouw. Bezoekers en partners blijven hier welkom zonder aanmelding en toegangspoortjes, zoals ze nu gewend zijn. De VVV Dordrecht krijgt een prominente plek op de begane grond in het hoofdgebouw.

In het Dordthuis gaan verder de gemeente, de stadsbibliotheek, de Sociale Dienst Drechtsteden samenwerken onder één dak. De nieuwe naam is gekozen op basis van raadpleging van inwoners en medewerkers van de vier organisaties.

Planning
De bouw van het Dordthuis start na de bouwvak en opent naar verwachting medio 2025 de deuren. Het gebouw is een ontwerp van Schmidt Hammer Lassen. Met de start van de bouw wordt de eerste stap gezet in de transformatie van de Spuiboulevard naar een levendige, groene stadswijk voor wonen en werken aan de rand van de historische binnenstad.

Rond de bouwplaats is een meer dan 100 meter lange bouwschutting geplaatst. De afbeeldingen op de schutting geven een mooi voorproefje van wat bezoekers straks in het Dordthuis kunnen verwachten. Een impressie kun je hier bekijken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
14 september 2023

75 bijzondere monumenten openden hun deuren

De Open Monumentendagen zijn ieder jaar bij uitstek een mooi moment voor een breed publiek van bezoekers uit de stad, de regio en heel Nederland om de historische binnenstad van Dordrecht...
Nieuws
14 september 2023

Dordrecht in VAB-magazine

Dordrecht heeft een mooie Publireportage in de september-oktober editie van het VAB-magazine. De VAB is het Belgische equivalent van de ANWB en het VAB Magazine heeft gemiddeld 519.700 lezers per nummer....
Nieuws
14 september 2023

Waterexperience

Deze week is de campagne gestart van de digitale beleving NL Waterland 1.0 met name in Vlaanderen en Duitsland. Dordrecht Marketing & Partners is trots dat de jarenlange samenwerking met het...