• Nieuws
  • 08 augustus 2023

Naam nieuw gebouw Spuiboulevard

Dordthuis wordt de naam van ons nieuwe gebouw

‘Dordthuis’. Dat wordt de naam van het nieuwe gebouw aan de Spuiboulevard, waarvoor tot nu toe de werknaam ‘Huis van Stad en Regio’ werd gebruikt. De naam past goed bij de gastvrije plek die het nieuwe gebouw wordt voor álle Dordtenaren en bezoekers aan de stad.

Dordrecht Marketing & Partners inclusief de VVV verhuizen naar verwachting medio 2025 naar deze locatie. De kantoren van Dordrecht Marketing & Partners komen in de zogenaamde plint van het gebouw. Bezoekers en partners blijven hier welkom zonder aanmelding en toegangspoortjes, zoals ze nu gewend zijn. De VVV Dordrecht krijgt een prominente plek op de begane grond in het hoofdgebouw.

In het Dordthuis gaan verder de gemeente, de stadsbibliotheek, de Sociale Dienst Drechtsteden samenwerken onder één dak. De nieuwe naam is gekozen op basis van raadpleging van inwoners en medewerkers van de vier organisaties.

Planning
De bouw van het Dordthuis start na de bouwvak en opent naar verwachting medio 2025 de deuren. Het gebouw is een ontwerp van Schmidt Hammer Lassen. Met de start van de bouw wordt de eerste stap gezet in de transformatie van de Spuiboulevard naar een levendige, groene stadswijk voor wonen en werken aan de rand van de historische binnenstad.

Rond de bouwplaats is een meer dan 100 meter lange bouwschutting geplaatst. De afbeeldingen op de schutting geven een mooi voorproefje van wat bezoekers straks in het Dordthuis kunnen verwachten. Een impressie kun je hier bekijken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
23 april 2024

Dordrecht komt in Tour sferen

Dordrecht is trots dat de stad onderdeel zal zijn van de Tour de France Femmes avec Zwift 2024. In augustus zal één van de grootste internationale sportevenementen vertrekken vanuit Dordrecht. Op...
Evenementen
08 april 2024

Big Rivers winnaar Nationale Evenementenprijzen

Op 8 april 2024 zijn in Valkenburg de Nationale Evenementenprijzen uitgereikt. Big Rivers is dit jaar bekroond tot het Beste Publieksevenement van Nederland. En daar zijn we als Dordrecht natuurlijk enorm...
Cultuur
08 april 2024

Welkom op hét nieuwe cultuurkanaal van Dordrecht!

De gemeente Dordrecht, cultuurorganisaties uit Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners hebben de handen ineengeslagen om het diverse aanbod van de stad en cultuuragenda nog beter bekend te maken. Vanaf de...