• Nieuws
  • 08 augustus 2023

Naam nieuw gebouw Spuiboulevard

Dordthuis wordt de naam van ons nieuwe gebouw

‘Dordthuis’. Dat wordt de naam van het nieuwe gebouw aan de Spuiboulevard, waarvoor tot nu toe de werknaam ‘Huis van Stad en Regio’ werd gebruikt. De naam past goed bij de gastvrije plek die het nieuwe gebouw wordt voor álle Dordtenaren en bezoekers aan de stad.

Dordrecht Marketing & Partners inclusief de VVV verhuizen naar verwachting medio 2025 naar deze locatie. De kantoren van Dordrecht Marketing & Partners komen in de zogenaamde plint van het gebouw. Bezoekers en partners blijven hier welkom zonder aanmelding en toegangspoortjes, zoals ze nu gewend zijn. De VVV Dordrecht krijgt een prominente plek op de begane grond in het hoofdgebouw.

In het Dordthuis gaan verder de gemeente, de stadsbibliotheek, de Sociale Dienst Drechtsteden samenwerken onder één dak. De nieuwe naam is gekozen op basis van raadpleging van inwoners en medewerkers van de vier organisaties.

Planning
De bouw van het Dordthuis start na de bouwvak en opent naar verwachting medio 2025 de deuren. Het gebouw is een ontwerp van Schmidt Hammer Lassen. Met de start van de bouw wordt de eerste stap gezet in de transformatie van de Spuiboulevard naar een levendige, groene stadswijk voor wonen en werken aan de rand van de historische binnenstad.

Rond de bouwplaats is een meer dan 100 meter lange bouwschutting geplaatst. De afbeeldingen op de schutting geven een mooi voorproefje van wat bezoekers straks in het Dordthuis kunnen verwachten. Een impressie kun je hier bekijken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
15 februari 2024

Succesvolle Event Talk

Afgelopen donderdag, 8 februari 2024, vond de allereerste editie van Event Talk plaats! Deze informatieve avond werd georganiseerd door Gemeente Dordrecht, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Dordrecht Marketing & Partners én evenementenorganisatoren...
Evenementen
08 februari 2024

Bomvolle evenementenkalender 2024

Ook dit jaar staat de stad weer bol van de evenementen. Vol trots presenteren wij de evenementenkalender 2024 van onze prachtige stad. De kalender toont een scala aan evenementen, festivals, activiteiten...
Corporate
29 januari 2024

Minisymposium evenementen

Vorige week vond in de Noorderkerk in Sneek het minisymposium ‘Súdwest-Fryslân, aan de slag met evenementen’ plaats. Tijdens deze avond was Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing & Partners één van de...