• Nieuws
  • 08 augustus 2023

Naam nieuw gebouw Spuiboulevard

Dordthuis wordt de naam van ons nieuwe gebouw

‘Dordthuis’. Dat wordt de naam van het nieuwe gebouw aan de Spuiboulevard, waarvoor tot nu toe de werknaam ‘Huis van Stad en Regio’ werd gebruikt. De naam past goed bij de gastvrije plek die het nieuwe gebouw wordt voor álle Dordtenaren en bezoekers aan de stad.

Dordrecht Marketing & Partners inclusief de VVV verhuizen naar verwachting medio 2025 naar deze locatie. De kantoren van Dordrecht Marketing & Partners komen in de zogenaamde plint van het gebouw. Bezoekers en partners blijven hier welkom zonder aanmelding en toegangspoortjes, zoals ze nu gewend zijn. De VVV Dordrecht krijgt een prominente plek op de begane grond in het hoofdgebouw.

In het Dordthuis gaan verder de gemeente, de stadsbibliotheek, de Sociale Dienst Drechtsteden samenwerken onder één dak. De nieuwe naam is gekozen op basis van raadpleging van inwoners en medewerkers van de vier organisaties.

Planning
De bouw van het Dordthuis start na de bouwvak en opent naar verwachting medio 2025 de deuren. Het gebouw is een ontwerp van Schmidt Hammer Lassen. Met de start van de bouw wordt de eerste stap gezet in de transformatie van de Spuiboulevard naar een levendige, groene stadswijk voor wonen en werken aan de rand van de historische binnenstad.

Rond de bouwplaats is een meer dan 100 meter lange bouwschutting geplaatst. De afbeeldingen op de schutting geven een mooi voorproefje van wat bezoekers straks in het Dordthuis kunnen verwachten. Een impressie kun je hier bekijken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Wonen
23 mei 2024

Gast in eigen stad

VVV Dordrecht organiseert ieder jaar in opdracht van de gemeente Dordrecht speciale kennismakingsmiddagen voor nieuwe inwoners van onze stad. Onder de noemer “Gast in Eigen Stad” worden deze nieuwe bewoners uitgenodigd...
Nieuws
23 mei 2024

de leukste video’s

In opdracht van Dordrecht Marketing & Partners gaat Vera Britt op pad in de binnenstad van Dordrecht. Zij maakt de leukste video’s met nieuws uit de stad, winkelinspiratie, horeca en meer....
Binnenstad
21 mei 2024

Nieuw Dordrecht Maggezien

De tweede editie van het Dordrecht Maggezien is uit! Boordevol inspiratie: update je garderobe naar de lente, genieten op het water, ontdek je eigen stad, proef de smaak van de lente...