• Nieuws
  • 24 april 2023

Ed Aldus gaat handen vol hebben aan Dordtse evenementen

Ed Aldus gaat handen vol hebben aan Dordtse evenementen

“Vroeger was weerbewaking tijdens een evenement een aanvulling. Tegenwoordig is het gewoon noodzaak.” Aan het woord is Ed Aldus, weermeester in hart en nieren en sinds enkele jaren betrokken bij de weerbewaking van veel Dordtse evenementen. Dit doet hij in opdracht van Evenementenbureau Dordrecht.

Het verschil maken
“Net als iedereen hoop je natuurlijk dat alle evenementen met mooi weer verlopen. Maar de atmosfeer is grillig, die laat zich niet voorspellen of sturen. Dat vraagt dus om een constante monitoring. Bij evenementen met grote podia, praalwagens of veel kraampjes kan goede weerbewaking qua veiligheid echt het verschil maken. Tegen een beetje zon kunnen mensen zichzelf vaak nog wel beschermen. Maar bij felle zon met kans op hittestress, plotselinge hevige wind of regenval wordt dat een ander verhaal.”

Weten wat het weer doet is super belangrijk
Zijn werkwijze is tegelijkertijd simpel en effectief. Vanaf enkele dagen voor aanvang van het evenement houdt Ed via een groepsapp de organisatoren op de hoogte van het te verwachten weer. Naarmate het evenement dichterbij komt, geeft hij steeds vaker een update. Soms meerdere keren per dag en ook steeds gedetailleerder. Zo heeft de organisatie altijd een actuele verwachting en kan er snel geanticipeerd worden. Ed: “Dat is niet alleen maar prettig. Met het oog op de veiligheid van alle betrokkenen is weten wat het weer gaat doen gewoon super belangrijk. Of een evenement uiteindelijk dóorgaat, daar ga ik niet over. Dat is aan de organisatie. Maar bij het maken van dat soort belangrijke beslissingen kan ik ze wel ondersteunen.”

Geen handrem
Dagelijks heeft Ed meerdere opdrachtgevers die zitten te springen om up-to-date weersverwachtingen. Om die allemaal te managen, staat Ed elke ochtend om 5 uur op. “Gelukkig ben ik een ochtendmens!” lacht hij. “Maar het voelt voor mij nooit als last. Het weer zit in mijn genen, ik ben ermee geboren. Vroeger had ik geen handrem, ik ging maar door en alles tegelijk. Zelfs op vakantie in Turkije, vanuit een jacuzzi, zat ik nog het weer in Nederland in de gaten te houden. Dan ben je natuurlijk niet helemaal goed bezig. Dat heb ik nu wel losgelaten. In mijn werk moet je flexibel zijn, maar je moet ook weten wanneer je het weer even het weer moet laten.”

Trots op samenwerking
Ed, die bij menigeen bekend staat om zijn vrolijke inborst en typerende Rotterdamse accent, dankt zijn BN-er status voornamelijk aan zijn werk voor Radio en TV Rijnmond waar hij al meer dan een kwart eeuw werkt. Op de vraag voor wie hij nog meer de verwachtingen voor bijhoudt, somt hij moeiteloos wat namen op. Buienradar, dé Marathon, Feyenoord. Het zijn niet de minste organisaties waar Ed hofleverancier is van de weersverwachting. Evenementenbureau Dordrecht is daarom trots op de samenwerking met Ed. Een samenwerking die ooit begon met de weerbewaking voor de Kerstmarkt. Gaandeweg kwamen daar steeds meer evenementen bij en inmiddels heeft hij er vele op zijn to-do-lijstje staan. “Ik ga mijn handen weer vol hebben aan al die evenementen in Dordrecht dit jaar. Leuk joh, ik heb er wel zin in!”

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
23 juli 2024

Start samenwerking met horecaplatform “De Buik”

Dordrecht Marketing & Partners heeft een nieuwe samenwerking gestart met het horecaplatform www.debuik.nl. De Buik, oorspronkelijk uit Rotterdam, heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar andere grote steden zoals Amsterdam en...
Nieuws
23 juli 2024

Citydressing in Dordrecht

Dordrecht Marketing & Partners zet zich in om de stad te promoten onder (potentiële) bewoners, bezoekers en bedrijven. Een belangrijk onderdeel hiervan is het visueel aantrekkelijk maken van de stad door...
Nieuws
23 juli 2024

Dordrecht kleurt geel

Op dinsdag 13 augustus is Dordrecht het startpunt voor de tweede etappe van dit prestigieuze evenement. Onze stad bereidt zich voor op deze historische dag en kleurt in rap tempo geel....