• Evenementen
  • 14 december 2023

Dordtse Decemberdagen

Sfeervol genieten tijdens Dordtse Decemberdagen

Deze Decembermaand is de binnenstad van Dordrecht een cadeau op zich. Niet alleen door de sfeervolle (winkel)straten met prachtige verlichting maar ook door allerlei winterse activiteiten. De binnenstad is dé plek waar je deze feestmaand moet zijn.

STRAATTHEATER EN MUZIEK
Laat je in de middag op 22, 23 én 24 december verrassen door diverse artiesten. De straten van Dordrecht veranderen in een levend podium waar zij hun kunsten vertonen. Je loopt ze vanzelf tegen het lijf: kerstbands, verhalenvertellers, een echt Dickens ensemble en meer! Ook in het Hof van Nederland is er genoeg te doen; onder andere het levend bos, projecties en muziek. Alle activiteiten zijn kerst gerelateerd en dus extra gezellig. Het leuke is dat alle s zich verplaatst en daardoor is het genieten in de hele stad!

WINTERPLEIN MET NOSTALGISCHE DRAAIMOLEN
Van 26 t/m 30 december is de tuin van de Grote Kerk een prachtig winters plaatje. Een nostalgische carrousel waar kinderen gratis een rondje kunnen maken, een klein podium met muzikaal entertainment, kerstbomen én houten horeca chalets. Laat je op het Winterplein verrassen door Dordtse ondernemers die met elkaar de decembersfeer uitstralen. Glühwein, poffertjes en warme chocolademelk – ga voor een hapje en een drankje en niet te vergeten een flinke dosis gezelligheid!

DWAALSPOOR MET STADSGIDS
Ben je nieuwsgierig naar de verhalen achter de lichtkunstprojecties? Boek dan een stadswandeling met gids. Beleef de rijke historie van de stad in het donker, ontdek duistere verhalen, romantische gebeurtenissen en spannende legendes uit vervlogen tijden.

RONDVAARTEN KLEIN SCHIPPERSGILDE
Maak een avondrondvaart met het Klein Schippersgilde. Extra leuk in de decembermaand, want de stad is in december het mooist vanaf het water. Daarnaast zijn er een aantal lichtkunst projecties van Dwaalspoor te zien vanaf het water. Ook leuk: de Lange IJzeren Brug komt er net zo uit te zien als in het begin van de jaren twintig! Met mooie decoratie en verlichting van weleer, helemaal in de sfeer van toen. Het uitzicht vanaf de boot op de historische havens is echt een plaatje!

Download de flyer of kijk op dordtsedecemberdagen.nl voor alle info.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Wonen
23 mei 2024

Gast in eigen stad

VVV Dordrecht organiseert ieder jaar in opdracht van de gemeente Dordrecht speciale kennismakingsmiddagen voor nieuwe inwoners van onze stad. Onder de noemer “Gast in Eigen Stad” worden deze nieuwe bewoners uitgenodigd...
Nieuws
23 mei 2024

de leukste video’s

In opdracht van Dordrecht Marketing & Partners gaat Vera Britt op pad in de binnenstad van Dordrecht. Zij maakt de leukste video’s met nieuws uit de stad, winkelinspiratie, horeca en meer....
Binnenstad
21 mei 2024

Nieuw Dordrecht Maggezien

De tweede editie van het Dordrecht Maggezien is uit! Boordevol inspiratie: update je garderobe naar de lente, genieten op het water, ontdek je eigen stad, proef de smaak van de lente...