• Evenementen
  • 06 december 2020

Dordtse Decemberdagen van start

Dordtse Decemberdagen van start

Eerder dit jaar werd bekend dat vanwege de corona-maatregelen de Kerstmarkt Dordrecht helaas niet door kan gaan. De Kerstmarkt met 350.000 tot 400.000 bezoekers in drie dagen veilig organiseren is in deze tijd eenvoudigweg niet mogelijk.

De afgelopen maanden heeft Dordrecht Marketing & Partners samen met de POBD (ondernemers in de binnenstad), de gemeente Dordrecht gewerkt aan de totstandkoming van de Dordtse Decemberdagen.

De Dordtse Decemberdagen zijn geen ‘Kerstmarkt Light’, maar een coronaproof alternatief, waarmee binnen de huidige mogelijkheden de Dordtse binnenstad in december zo sfeervol en aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit is belangrijk voor inwoners én ondernemers.

Nadruk op spreiding, sfeer en beleving

De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 6 december tot en met 3 januari. De nadruk ligt op het op diverse manieren verhogen van de sfeer en dienstverlening in de binnenstad. Dit krijgt onder andere vorm door extra aankleding, uitbreiding van de reguliere winterverlichting, meer (grote) kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en lichtobjecten, een lichtdwaal- en wandelroute en drie locaties met een inpakservice. Aansluitend op het tv-spektakel Scrooge Live wordt geld ingezameld voor Fonds Kinderhulp.

Een belangrijk element is de spreiding van bezoekers. Zowel de inrichting als de langere periode waarin De Dordtse Decemberdagen plaats vinden dragen daaraan bij. De marketing van de Dordtse Decemberdagen richt zich op Dordrecht en omliggende gemeentes.

Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen rond Covid-19 scherp in de gaten gehouden en vinden zo nodig aanpassingen plaats.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
12 januari 2022

Dordrecht wordt Antwerpen

Dordrecht wordt Antwerpen! Het bestuur van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) is woensdag 12 januari een actie gestart. Heel veel straten in de binnenstad veranderen in Antwerpen. De boodschap van...
Nieuws
23 november 2021

Dordrecht in top 10 van meest aantrekkelijke gemeenten

Dordrecht stijgt door in de lijst van meest aantrekkelijke gemeenten om in te wonen. In de nieuwste ‘Atlas van Gemeenten’ staat Dordt met stip op de zevende plek. Vorig jaar moest...
Nieuws
26 oktober 2021

Toerisme Nota aangeboden aan Kamercommissie

Vijftien Nederlandse destinatie- en citymarketingorganisaties bieden vandaag voorstellen voor een gezonde toekomst van het toerisme aan de Kamercommissie voor Economische Zaken & Klimaat aan. Wat is er nodig om toerisme en...