• Evenementen
  • 06 december 2020

Dordtse Decemberdagen van start

Dordtse Decemberdagen van start

Eerder dit jaar werd bekend dat vanwege de corona-maatregelen de Kerstmarkt Dordrecht helaas niet door kan gaan. De Kerstmarkt met 350.000 tot 400.000 bezoekers in drie dagen veilig organiseren is in deze tijd eenvoudigweg niet mogelijk.

De afgelopen maanden heeft Dordrecht Marketing & Partners samen met de POBD (ondernemers in de binnenstad), de gemeente Dordrecht gewerkt aan de totstandkoming van de Dordtse Decemberdagen.

De Dordtse Decemberdagen zijn geen ‘Kerstmarkt Light’, maar een coronaproof alternatief, waarmee binnen de huidige mogelijkheden de Dordtse binnenstad in december zo sfeervol en aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit is belangrijk voor inwoners én ondernemers.

Nadruk op spreiding, sfeer en beleving

De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 6 december tot en met 3 januari. De nadruk ligt op het op diverse manieren verhogen van de sfeer en dienstverlening in de binnenstad. Dit krijgt onder andere vorm door extra aankleding, uitbreiding van de reguliere winterverlichting, meer (grote) kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en lichtobjecten, een lichtdwaal- en wandelroute en drie locaties met een inpakservice. Aansluitend op het tv-spektakel Scrooge Live wordt geld ingezameld voor Fonds Kinderhulp.

Een belangrijk element is de spreiding van bezoekers. Zowel de inrichting als de langere periode waarin De Dordtse Decemberdagen plaats vinden dragen daaraan bij. De marketing van de Dordtse Decemberdagen richt zich op Dordrecht en omliggende gemeentes.

Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen rond Covid-19 scherp in de gaten gehouden en vinden zo nodig aanpassingen plaats.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
31 augustus 2021

Aanmeldformulier Evenementenkalender 2022

Bent u van plan om in 2022 een evenement in Dordrecht te organiseren? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan het aan het evenementenbureau. Jaarlijks maken zij een overzicht van...
Nieuws
12 augustus 2021

Nielson nieuwe interactieve gids voor Dordrecht

Dordrecht Marketing & Partners heeft in samenwerking met singer-songwriter Nielson en Chateau een nieuwe interactieve video gerealiseerd om het bezoekers en bewoners nog makkelijker te maken om de mooiste plekjes in de...
Corporate
22 juli 2021

Vacature: Campagne Marketeer gezocht!

Dordrecht, bijzonder dichtbij: op deze manier profileren we de stad en verleiden we bezoekers en bewoners om al het moois wat Dordrecht te bieden heeft te komen (her)ontdekken. En wij van...