• Evenementen
  • 06 december 2020

Dordtse Decemberdagen van start

Dordtse Decemberdagen van start

Eerder dit jaar werd bekend dat vanwege de corona-maatregelen de Kerstmarkt Dordrecht helaas niet door kan gaan. De Kerstmarkt met 350.000 tot 400.000 bezoekers in drie dagen veilig organiseren is in deze tijd eenvoudigweg niet mogelijk.

De afgelopen maanden heeft Dordrecht Marketing & Partners samen met de POBD (ondernemers in de binnenstad), de gemeente Dordrecht gewerkt aan de totstandkoming van de Dordtse Decemberdagen.

De Dordtse Decemberdagen zijn geen ‘Kerstmarkt Light’, maar een coronaproof alternatief, waarmee binnen de huidige mogelijkheden de Dordtse binnenstad in december zo sfeervol en aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit is belangrijk voor inwoners én ondernemers.

Nadruk op spreiding, sfeer en beleving

De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 6 december tot en met 3 januari. De nadruk ligt op het op diverse manieren verhogen van de sfeer en dienstverlening in de binnenstad. Dit krijgt onder andere vorm door extra aankleding, uitbreiding van de reguliere winterverlichting, meer (grote) kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en lichtobjecten, een lichtdwaal- en wandelroute en drie locaties met een inpakservice. Aansluitend op het tv-spektakel Scrooge Live wordt geld ingezameld voor Fonds Kinderhulp.

Een belangrijk element is de spreiding van bezoekers. Zowel de inrichting als de langere periode waarin De Dordtse Decemberdagen plaats vinden dragen daaraan bij. De marketing van de Dordtse Decemberdagen richt zich op Dordrecht en omliggende gemeentes.

Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen rond Covid-19 scherp in de gaten gehouden en vinden zo nodig aanpassingen plaats.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
14 april 2021

Pleidooi voor Toerisme paragraaf in het regeerakkoord

Vijftien organisaties, waaronder Dordrecht Marketing & Partners, bieden informateur Herman Tjeenk Willink vandaag gezamenlijk een actieplan aan. Daarin pleiten ze voor een landelijk toerismeplan dat moet bijdragen aan de wederopbouw van...
Lepeltje Lepeltje
Corporate
19 maart 2021

Vacature: Evenementencoördinator Dordrecht

Dordrecht is een prachtige stad met een historisch centrum en een bijzonder cultureel aanbod, die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland. Dordrecht Marketing & Partners is een onafhankelijke...
intree buiten
Corporate
05 maart 2021

Bereikbaarheid ten tijde van Corona

In verband met de geldende corona-maatregelen is het contact met de medewerkers van Dordrecht Marketing & Partners anders dan u gewend bent. De VVV-balies in Dordrecht, Gorinchem en Hoeksche Waard zijn...