• Evenementen
  • 06 december 2020

Dordtse Decemberdagen van start

Dordtse Decemberdagen van start

Eerder dit jaar werd bekend dat vanwege de corona-maatregelen de Kerstmarkt Dordrecht helaas niet door kan gaan. De Kerstmarkt met 350.000 tot 400.000 bezoekers in drie dagen veilig organiseren is in deze tijd eenvoudigweg niet mogelijk.

De afgelopen maanden heeft Dordrecht Marketing & Partners samen met de POBD (ondernemers in de binnenstad), de gemeente Dordrecht gewerkt aan de totstandkoming van de Dordtse Decemberdagen.

De Dordtse Decemberdagen zijn geen ‘Kerstmarkt Light’, maar een coronaproof alternatief, waarmee binnen de huidige mogelijkheden de Dordtse binnenstad in december zo sfeervol en aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit is belangrijk voor inwoners én ondernemers.

Nadruk op spreiding, sfeer en beleving

De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 6 december tot en met 3 januari. De nadruk ligt op het op diverse manieren verhogen van de sfeer en dienstverlening in de binnenstad. Dit krijgt onder andere vorm door extra aankleding, uitbreiding van de reguliere winterverlichting, meer (grote) kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en lichtobjecten, een lichtdwaal- en wandelroute en drie locaties met een inpakservice. Aansluitend op het tv-spektakel Scrooge Live wordt geld ingezameld voor Fonds Kinderhulp.

Een belangrijk element is de spreiding van bezoekers. Zowel de inrichting als de langere periode waarin De Dordtse Decemberdagen plaats vinden dragen daaraan bij. De marketing van de Dordtse Decemberdagen richt zich op Dordrecht en omliggende gemeentes.

Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen rond Covid-19 scherp in de gaten gehouden en vinden zo nodig aanpassingen plaats.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
18 december 2020

Stuur je eigen Dordtse Digitale Kerstkaart

Tijdens de Dordtse Decemberdagen is de gehele binnenstad prachtig verlicht en kunnen bewoners, corona-proof, een mooie stadswandeling maken langs 16 verlichte panden. Naast de beleving op straat is het nu ook...
intree buiten
Corporate
16 december 2020

Bereikbaarheid ten tijde van Corona

In verband met de geldende corona-maatregelen is het contact met de medewerkers van Dordrecht Marketing & Partners anders dan u gewend bent. De VVV-balies in Dordrecht, Gorinchem en Hoeksche Waard zijn...
Nieuws
11 december 2020

Corona- Update: Shop lokaal

De nieuwe maatregelen rondom Corona zijn hard aangekomen bij de detailhandel en eerder al bij de horeca. In samenwerking met de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) en de gemeente is daarom...