• Evenementen
  • 06 december 2020

Dordtse Decemberdagen van start

Dordtse Decemberdagen van start

Eerder dit jaar werd bekend dat vanwege de corona-maatregelen de Kerstmarkt Dordrecht helaas niet door kan gaan. De Kerstmarkt met 350.000 tot 400.000 bezoekers in drie dagen veilig organiseren is in deze tijd eenvoudigweg niet mogelijk.

De afgelopen maanden heeft Dordrecht Marketing & Partners samen met de POBD (ondernemers in de binnenstad), de gemeente Dordrecht gewerkt aan de totstandkoming van de Dordtse Decemberdagen.

De Dordtse Decemberdagen zijn geen ‘Kerstmarkt Light’, maar een coronaproof alternatief, waarmee binnen de huidige mogelijkheden de Dordtse binnenstad in december zo sfeervol en aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dit is belangrijk voor inwoners én ondernemers.

Nadruk op spreiding, sfeer en beleving

De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 6 december tot en met 3 januari. De nadruk ligt op het op diverse manieren verhogen van de sfeer en dienstverlening in de binnenstad. Dit krijgt onder andere vorm door extra aankleding, uitbreiding van de reguliere winterverlichting, meer (grote) kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en lichtobjecten, een lichtdwaal- en wandelroute en drie locaties met een inpakservice. Aansluitend op het tv-spektakel Scrooge Live wordt geld ingezameld voor Fonds Kinderhulp.

Een belangrijk element is de spreiding van bezoekers. Zowel de inrichting als de langere periode waarin De Dordtse Decemberdagen plaats vinden dragen daaraan bij. De marketing van de Dordtse Decemberdagen richt zich op Dordrecht en omliggende gemeentes.

Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen rond Covid-19 scherp in de gaten gehouden en vinden zo nodig aanpassingen plaats.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
10 juni 2021

De Dordtse Decemberdagen vervangen opnieuw de Kerstmarkt Dordrecht

De feestmaand december krijgt in Dordrecht ook dit jaar een bijzondere uitstraling. Onder de noemer Dordtse Decemberdagen zijn er verschillende activiteiten om de binnenstad extra sfeer te geven. Het is de...
Toerisme
18 mei 2021

Nederland heeft alles!

Dordrecht Marketing & Partners is dit jaar partner in de speciale NBTC-campagne Nederland heeft alles. Deze campagne is in het leven geroepen om te voorzien in de vraag naar dagjes uit...
Nieuws
03 mei 2021

Allround marketeer met specialisatie online & social gezocht!

Dordrecht is een prachtige stad met een historisch centrum en een bijzonder cultureel aanbod, die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland. Een levendige en dynamische stad met een...