• In de spotlight
  • 20 april 2023

Lotte

In de spotlight: Lotte de Pagter

In de rubriek ‘In de spotlight’ zetten we één van onze medewerk(st)ers centraal. Zo geven wij een inkijkje in onze werkzaamheden op het gebied marketing, evenementen en informatieverstrekking. Deze keer is Lotte de Pagter aan het woord, fulltime citymarketeer bij Dordrecht Marketing & Partners.

Even voorstellen
Ik ben Lotte en werk nu ruim 1,5 jaar bij Dordrecht Marketing & Partners. Ik heb International Tourism Management gestudeerd aan de BUAS en sinds ik afgestudeerd ben aan het werk bij Dordrecht Marketing & Partners. Ik kom zelf niet uit Dordrecht maar mijn roots liggen er wel, daardoor kwam ik vooral in de wijken. Na een paar bezoeken aan de binnenstad was ik helemaal verrast over wat de stad nog meer te bieden heeft. Ik werd er heel enthousiast van en dat enthousiasme kan ik nu delen in mijn werk als citymarketeer voor Dordrecht.

Online marketing
Binnen Dordrecht Marketing & Partners hou ik me vooral bezig met het online gedeelte van onze marketing. Dit omvat bijvoorbeeld doorontwikkeling, strategie, redactie en content-creatie voor ons inspiratiekanaal InDordrecht. InDordrecht bestaat uit indordrecht.nl en social accounts. De website indordrecht.nl heeft laatst een heel nieuw uiterlijk gekregen, door een andere indeling van de website en een nieuwe menustructuur. Hierbij is gekeken naar het online gedrag van bezoekers om zo op hun wensen aan te sluiten en de gebruiksvriendelijkheid van de website te verhogen. Ik heb net een cursus website redactie en content-creatie afgerond en ben momenteel bezig met een cursus SEO om me verder te verdiepen in zoekmachineoptimalisatie en zo de vindbaarheid van de website te verbeteren.

Social media
Verder ben ik voor de meeste socials die we als InDordrecht gebruiken verantwoordelijk. Daar delen we door middel van een strategie (bijna) dagelijks de leukste inspiratie over Dordrecht. Ik vind dit een leuke afwisseling met mijn andere werkzaamheden omdat je hier interactie met de content hebt. In de strategie focussen we op bezoekers én bewoners zodat het voor iedereen interessant blijft om te volgen. Dit jaar zijn er twee langdurige social samenwerkingen tot stand gekomen, om zo ook op een andere manier voor verrassende content te zorgen. Daarnaast zetten we social advertenties in om het bereik te vergroten.

Diverse projecten
Ik hou me ook bezig met de online kant van diverse projecten, zoals de Doe Dordrecht Kadobon en 600 jaar sint Elisabethsvloed. Dit omvat website beheer en het managen van de socials. Daarnaast breng ik advies uit over het door ontwikkelen van andere websites binnen Dordrecht Marketing en Partners. Ik vind taal geweldig en help ook graag bij het schrijven en redigeren van teksten. Daarnaast vind ik brainstormen met mijn collega’s heel leuk om zo op creatieve ideeën te komen!

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Grote Kerk
In de media
05 juni 2023

Dordrecht genoemd op Time Out

Time Out is een groot internationaal reisplatform en heeft een lijst samengesteld met 14 bestemmingen in Europa die zwaar onderschat worden. Zij tippen hierin o.a. Dordrecht als een prachtige Oudhollandse stad...
Evenementen
31 mei 2023

Dordtse December Dagen gaan door

De Dordtse December Dagen gaan door in ingedikte vorm. De komende jaren wil het college een aantrekkelijker programma opzetten om het bezoek aan de binnenstad te stimuleren. Onderdeel van het programma...
Evenementen
11 mei 2023

Organisatoren ontvangen sponsorbijdrage Havenbedrijf Rotterdam

Op donderdag 11 mei maakte wethouder Maarten Burggraaf bekend dat Stichting Intocht Sint Nicolaas en Dordrecht Pride dit jaar ieder € 12.500,- ontvangen vanuit de Sponsorregeling van Havenbedrijf Rotterdam. Projectplannen van...