• Evenementen
  • 01 maart 2023

Sponsorbijdrageregeling ‘Dordrecht & Water’ opnieuw van start

Sponsorbijdrageregeling 'Dordrecht & Water' opnieuw van start

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) beheert de zeehaven in Dordrecht. Sinds 2017 heeft HbR met Dordrecht Marketing & Partners een sponsorovereenkomst om de maatschappelijke betrokkenheid van HbR in Dordrecht te onderstrepen.  

Het Havenbedrijf Rotterdam wil het maritieme karakter van Dordrecht onder de aandacht brengen en bijdragen aan het aantrekkelijk houden van Dordrecht als vestigingsplaats, als stad om in te wonen en werken. Jaarlijks ontvangt Dordrecht Marketing & Partners een financiële bijdrage van gemiddeld €25.000 die wordt ingezet om activiteiten, projecten en evenementen te ondersteunen die de verhouding van Dordrecht met water, de haven, scheepvaart en andere maritieme aspecten aan een breed publiek uitdragen. 

De Sponsorbijdrageregeling ‘Dordrecht & Water’, voortkomend uit deze samenwerking tussen HbR en Dordrecht Marketing & Partners is nu opengesteld. Aanvragen moeten uiterlijk 28 maart 2023 zijn ingediend.

Deze sponsorbijdrageregeling kent twee onderdelen:

  1. Vijf (kleine) projecten of organisaties ontvangen op basis van loting een sponsorbijdrage van € 1.000,-  
  2. Twee evenementen of projecten ontvangen elk een sponsorbijdrage van € 12.500. De winnaar van deze prijsvraag wordt gekozen door een jury, waarin onder andere vertegenwoordigers van het Havenbedrijf, de gemeente Dordrecht en Dordrecht Marketing & Partners plaats hebben. 

In even jaren wordt vanuit op basis van de sponsorovereenkomst het evenement ‘Dordt in Stoom’, dat om het dat om het jaar plaatsvindt, ondersteund. In oneven jaren wordt op deze wijze een bijdrage geleverd aan evenementen en activiteiten waarbij de verhouding tussen Dordrecht en water, haven, scheepvaart en/of andere maritieme aspecten een rol spelen.

De jury bestaat uit:

  • Bram Voncken, gebiedsmanager Zeehaven Dordrecht, Havenbedrijf Rotterdam;
  • Rick Naaktgeboren, opgavemanager Levendige Binnenstad, gemeente Dordrecht;
  • Joop Hylkema, vm. divisie-directeur IHC Merwede;
  • Gerbrand Schutte, directeur Blue Amigo;
  • Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing & Partners.

Alle informatie over Sponsorbijdrageregeling ‘Dordrecht en Water’ is te vinden op de website www.dordrechtenwater.nl. Daar kunnen ook de formulieren om een aanvraag te doen worden gedownload. Op de website zijn ook de eerdere winnaars opgenomen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Evenementen
15 februari 2024

Succesvolle Event Talk

Afgelopen donderdag, 8 februari 2024, vond de allereerste editie van Event Talk plaats! Deze informatieve avond werd georganiseerd door Gemeente Dordrecht, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en Dordrecht Marketing & Partners én evenementenorganisatoren...
Evenementen
08 februari 2024

Bomvolle evenementenkalender 2024

Ook dit jaar staat de stad weer bol van de evenementen. Vol trots presenteren wij de evenementenkalender 2024 van onze prachtige stad. De kalender toont een scala aan evenementen, festivals, activiteiten...
Corporate
29 januari 2024

Minisymposium evenementen

Vorige week vond in de Noorderkerk in Sneek het minisymposium ‘Súdwest-Fryslân, aan de slag met evenementen’ plaats. Tijdens deze avond was Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing & Partners één van de...