• Corporate
  • 21 september 2020

Samenvoeging VVV ZHZ en Dordrecht Marketing afgerond

Vanaf begin 2019 is, mede op verzoek van de gemeente Dordrecht, gewerkt aan de samenvoeging van de Stichting Regionale VVV Zuid-Holland Zuid en de Stichting Dordrecht Marketing  tot één nieuwe organisatie. Het proces heeft door Covid-19 enige vertraging opgelopen, maar is op 1 augustus jl. formeel afgerond. Beide organisaties zijn vooruit lopend daarop al medio 2019 met de integratie begonnen.

Met de samenvoeging zijn alle taken van de beide organisaties samengebracht: gastheerschap, VVV-balies, informatievoorziening, promotie en marketing en de begeleiding van evenementenorganisatoren in Dordrecht. Door een grotere efficiëntie in werkzaamheden en bundeling van expertise is de nieuwe organisatie nog beter in staat om bewoners en bezoekers te informeren en enthousiasmeren en het bedrijfsleven hier nog meer van te laten profiteren.

De naam van de nieuwe organisatie is Dordrecht Marketing en Partners. Vertrouwde merknamen als VVV Gorinchem, VVV Hoeksche Waard, VVV Dordrecht, Evenementenbureau Dordrecht en Dordrecht Marketing blijven bestaan. Alle bestaande taken en activiteiten worden voortgezet en al het personeel van de VVV ZHZ en Dordrecht Marketing heeft een plaats gekregen in de nieuwe organisatie. Dordrecht Marketing & Partners is actief  in Alblasserdam, Molenlanden, Gorinchem, Hoeksche Waard, Dordrecht en de overige Drechtsteden.

Directeur van de nieuwe organisatie is Gerben Baaij. Hij was al directeur/bestuurder van Dordrecht Marketing en sinds vorig jaar oktober waarnemend directeur van de VVV ZHZ.  Dordrecht Marketing & Partners heeft een nieuw Raad van Toezicht, onder voorzitterschap van Erik van Heijningen, die leiding gegeven heeft aan het samenvoegingsproces.

Voor de partners en in de werkzaamheden verandert er inhoudelijk weinig. Dordrecht Marketing & Partners blijft graag met betrokkenen en belanghebbenden werken aan een sterke stad en regio.

Raad van Toezicht-voorzitter Erik van Heijningen: “Dankzij de goede samenwerking tussen alle betrokkenen staat er nu een stevige organisatie die zich verder kan ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat Dordrecht Marketing & Partners ook in de toekomst een belangrijke bijdrage zal leveren aan de versterking van stad en regio.

Directeur Gerben Baaij: “Ik ben blij dat deze fase op zo’n goede manier is afgerond. Wij blijven ons als organisatie inzetten voor de taken, doelen en werkzaamheden die er waren en op nieuwe ambities en mogelijkheden die zich aandienen. Alle medewerkers hebben er zin in die handschoen op te pakken. Zeker in tijden van corona laten wij om te beginnen ook de komende maanden graag onze toegevoegde waarde zien, bijvoorbeeld op het gebied van evenementen en ondersteunen van horeca en winkeliers.”

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuws
12 januari 2022

Dordrecht wordt Antwerpen

Dordrecht wordt Antwerpen! Het bestuur van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) is woensdag 12 januari een actie gestart. Heel veel straten in de binnenstad veranderen in Antwerpen. De boodschap van...
Nieuws
23 november 2021

Dordrecht in top 10 van meest aantrekkelijke gemeenten

Dordrecht stijgt door in de lijst van meest aantrekkelijke gemeenten om in te wonen. In de nieuwste ‘Atlas van Gemeenten’ staat Dordt met stip op de zevende plek. Vorig jaar moest...
Nieuws
26 oktober 2021

Toerisme Nota aangeboden aan Kamercommissie

Vijftien Nederlandse destinatie- en citymarketingorganisaties bieden vandaag voorstellen voor een gezonde toekomst van het toerisme aan de Kamercommissie voor Economische Zaken & Klimaat aan. Wat is er nodig om toerisme en...