• Corporate
 • 04 februari 2020

Vacature: Evenementencoördinator Dordrecht

Help jij de evenementen van Dordrecht vorm te geven?

Help jij de evenementen van Dordrecht vorm te geven?

Dordrecht is een prachtige stad met een historisch centrum en een bijzonder cultureel aanbod, die bezoekers een kijkje biedt in de geschiedenis van Holland. Dordrecht Marketing is een onafhankelijke stichting  met als taak het vermarkten en promoten van Dordrecht en de regio in de breedste zin van het woord. Evenementen spelen hierin een belangrijke rol.

Onderdeel van Dordrecht Marketing is het Evenementenbureau Dordrecht. Voor deze afdeling (ca. 3,5 FTE) zijn we op korte termijn op  zoek naar een nieuwe collega.

Functiebeschrijving

Dordrecht Marketing is op zoek naar een collega die zijn of haar sporen heeft verdiend in de organisatie en/of begeleiding van (openbare) evenementen of daarmee vergelijkbare werkzaamheden om het team van het Evenementenbureau te versterken.

In je dagelijkse werkzaamheden doorloop je als Evenementencoördinator het hele proces van een evenementenvergunning. Je adviseert organisatoren (vaak vrijwilligers) en bedrijven. Je bent in dit proces de schakel tussen de diverse belanghebbenden. Je informeert bewoners, bewaakt afspraken en houdt rekening met regelgeving en de balans tussen levendigheid en leefbaarheid. Dit alles gaat in samenspraak met andere partijen, zoals bijvoorbeeld de OZHZ, Handhaving en Politie. Naast de intermediaire rol draag je bij aan de organisatie van eigen evenementen, in het bijzonder de Open Monumentendagen en de Kerstmarkt Dordrecht.

Taken en vaardigheden

 • Coördinatie van evenementen (intermediair tussen organisatoren en gemeente);
 • Stimuleren kwaliteitsverbetering, innovatie en het uitbouwen van bestaande evenementen;
 • Tijdens evenementen aanspreekpunt van het evenementenbureau;
 • Mede initiëren en organiseren van nieuwe evenementen;
 • Ervaring met werken in complexe omgevingen.
 • In staat de strategische belangen van de stad/gemeente, andere partijen en Dordrecht Marketing in relatie tot elkaar af te wegen;
 • Ervaring in complexe organisaties en processen;

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, gedreven collega die met een afgeronde relevante HBO- of WO-opleiding. Je hebt tenminste 3 jaar, en bij voorkeur meer, ervaring in het projectmatig begeleiden en organiseren van publieksevenementen of vergelijkbare werkzaamheden.

Verdere functie-eisen:

 • Bij voorkeur kennis van de geldende veiligheidsmaatregelen en regelgeving tijdens publieksevenementen;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en complexe processen;
 • Teamspeler met een sterke, eigen persoonlijkheid;
 • Gastvrij, sociaal, flexibel en zelfstandig;
 • Stressbestendig, communicatief, analytisch en resultaatgericht;
 • Probleemoplossend vermogen en accuraat.

Arbeidsvoorwaarden

De Evenementencoördinator treedt in dienst bij Stichting Dordrecht Marketing. De beloning is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van werkervaring (schaal 8, CAO-gemeenten, met doorgroeimogelijkheden). Omvang: 32-40 uur per week. Goede arbeidsvoorwaarden (o.a. 26 vakantiedagen, ATV, mobiele telefoon, goede pensioenregeling). Flexibiliteit ten aanzien van werktijden is vereist; een deel van de werkzaamheden vindt in de avond en/of het weekend plaats.

Reacties en vragen kunt u sturen aan: tm.croes@dordrecht.nl. De vacature sluit op 23 februari 2020

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle actualiteiten
Nieuwe Haven, Lange IJzerenbrug
Nieuws
01 februari 2021

Corona heeft in heel Nederland wel laten zien hoe onmisbaar de vrijetijdseconomie is

“Corona heeft in heel Nederland wel laten zien hoe onmisbaar de vrijetijdseconomie is” zegt Gerben Baaij, directeur Dordrecht Marketing & Partners. En hij vervolgt: “De vrijetijdssector heeft een belangrijke eigen intrinsieke...
Nieuws
18 december 2020

Stuur je eigen Dordtse Digitale Kerstkaart

Tijdens de Dordtse Decemberdagen is de gehele binnenstad prachtig verlicht en kunnen bewoners, corona-proof, een mooie stadswandeling maken langs 16 verlichte panden. Naast de beleving op straat is het nu ook...
intree buiten
Corporate
16 december 2020

Bereikbaarheid ten tijde van Corona

In verband met de geldende corona-maatregelen is het contact met de medewerkers van Dordrecht Marketing & Partners anders dan u gewend bent. De VVV-balies in Dordrecht, Gorinchem en Hoeksche Waard zijn...