Momenteel geldt er een landelijk verbod op het organiseren van evenementen. Graag kijken we samen met jou naar de eventuele mogelijkheden voor de organisatie van je evenement in een aangepaste vorm.

Wilt u later in het jaar een evenement organiseren, zodra het weer kan? Denk er dan aan dat de vergunningaanvraag ook getoetst wordt op de extra maatregelen die getroffen worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

  1. bezoekers en medewerkers kunnen tijdens het evenement 1,5 meter afstand van elkaar houden 
  2. Er moeten extra maatregelen genomen worden op het gebied van hygiëne 
  3. er moet een corona-coördinator aanwezig zijn 
  4. Denk vooraf goed na over hoe het evenement zo veilig mogelijk georganiseerd kan worden. 

Natuurlijk doen we er samen alles aan om je evenement onder de juiste voorwaarden door te laten gaan.

Meer informatie vind je terug in het Factsheet met praktische tips en adviezen voor coronamaatregelen bij evenementen.

Onderstaand tref je een overzicht met de meest gestelde vragen over evenementen in tijden van corona. Staat je vraag er niet bij? Of heb je vragen over hoe je je evenement (in aangepaste vorm) kunt organiseren? Neem dan contact met ons op via evenementen@dordrecht.nl 

Momenteel geldt er een landelijk verbod op het organiseren van evenementen. Graag kijken we samen met jou naar de eventuele mogelijkheden voor de organisatie van je evenement in een aangepaste vorm.

In principe worden evenementen die vastgesteld zijn in de Evenementenkalender niet verschoven. Echter, begrijpen we dat je, wanneer je door het huidig, geldende verbod je evenement geen doorgang kan laten vinden, wilt onderzoeken of het op een later moment in het jaar of zelfs in het volgend kalenderjaar toch kan organiseren. We kijken graag met je naar de eventuele mogelijkheden. Stuur een mail naar evenementen@dordrecht.nl en dan neemt een van de medewerkers van het Evenementenbureau contact met je op.

Evenementen die in verband met de geldende maatregelen rondom de corona-pandemie niet kunnen plaatsvinden, kunnen meegenomen worden. Wil je je evenement verplaatsen naar het volgende kalenderjaar? Stuur dan een mail naar evenementen@dordrecht.nl